Eén van de zes nog werkende modellen van de eerste Applecomputer bracht op een veiling bij Aktionshaus Breker in het Duitse Keulen 400.000 euro op. De identiteit van de koper is niet bekend.

Mede-oprichter en technisch brein van Apple Steve Wozniak knutselde deze computer in 1976 eigenhandig in elkaar in de garage van moeder en vader Steve Jobs. Die laatste hield zich in den beginne niet bezig met de techniek bij Apple, maar wel met de zakelijke kant.

Er zijn in totaal 200 exemplaren geproduceerd van de Apple 1, die destijds voor een prijs van 666,66 dollar aan de man gebracht werd. Er zijn momenteel nog zes werkende stuks in omloop.

Een Apple 1 is dus erg zeldzaam. De voorbije zomer werd er ook al eentje geveild voor een prijs van 300.000 euro.

Eén van de zes nog werkende modellen van de eerste Applecomputer bracht op een veiling bij Aktionshaus Breker in het Duitse Keulen 400.000 euro op. De identiteit van de koper is niet bekend. Mede-oprichter en technisch brein van Apple Steve Wozniak knutselde deze computer in 1976 eigenhandig in elkaar in de garage van moeder en vader Steve Jobs. Die laatste hield zich in den beginne niet bezig met de techniek bij Apple, maar wel met de zakelijke kant. Er zijn in totaal 200 exemplaren geproduceerd van de Apple 1, die destijds voor een prijs van 666,66 dollar aan de man gebracht werd. Er zijn momenteel nog zes werkende stuks in omloop. Een Apple 1 is dus erg zeldzaam. De voorbije zomer werd er ook al eentje geveild voor een prijs van 300.000 euro.