Na uitstel woensdag vanwege slecht weer, vertrok om 21.22 uur Belgische tijd een Falcon-9 draagraket met de Crew Dragon, beiden van SpaceX. Die vervoert voor de eerste commerciële bemande missie ooit twee astronauten naar het Internationaal Ruimtestation ISS. De capsule heeft zich succesvol losgemaakt van de tweede rakettrap.

Aan boord zijn de ervaren astronauten Doug Hurley en Bob Behnken. Aankomst voor een in principe automatische koppeling aan het ISS, waar de Belg Frank De Winne - ook als gezagvoerder - heeft vertoefd, is binnen 24 uur voorzien.

Na uitstel woensdag vanwege slecht weer, vertrok om 21.22 uur Belgische tijd een Falcon-9 draagraket met de Crew Dragon, beiden van SpaceX. Die vervoert voor de eerste commerciële bemande missie ooit twee astronauten naar het Internationaal Ruimtestation ISS. De capsule heeft zich succesvol losgemaakt van de tweede rakettrap. Aan boord zijn de ervaren astronauten Doug Hurley en Bob Behnken. Aankomst voor een in principe automatische koppeling aan het ISS, waar de Belg Frank De Winne - ook als gezagvoerder - heeft vertoefd, is binnen 24 uur voorzien.