Coinbase, uit San Francisco, heeft groen licht gekregen van de autoriteiten in zowat de helft van de VS-staten. Het bedrijf rondde eerst een kapitaalronde van 75 miljoen dollar af. Onder meer de New York Stock Exchange, banken en durfkapitaalgroepen investeerden in Coinbase.

De goedkeuring door de Amerikaanse autoriteiten geeft de bitcoin opnieuw meer legitimiteit. De vrije virtuele munt staat los van de centrale banken, maar kwam vorig jaar in een slecht daglicht door het faillissement van een van de grootste handelsplatforms, Mt.Geox. Die faling zorgde voor grote twijfel over de zekerheid die de bitcoin biedt. Kenmerkend voor de munt is de zeer fluctuerende koers. (Belga)

Coinbase, uit San Francisco, heeft groen licht gekregen van de autoriteiten in zowat de helft van de VS-staten. Het bedrijf rondde eerst een kapitaalronde van 75 miljoen dollar af. Onder meer de New York Stock Exchange, banken en durfkapitaalgroepen investeerden in Coinbase. De goedkeuring door de Amerikaanse autoriteiten geeft de bitcoin opnieuw meer legitimiteit. De vrije virtuele munt staat los van de centrale banken, maar kwam vorig jaar in een slecht daglicht door het faillissement van een van de grootste handelsplatforms, Mt.Geox. Die faling zorgde voor grote twijfel over de zekerheid die de bitcoin biedt. Kenmerkend voor de munt is de zeer fluctuerende koers. (Belga)