Colt schrijft in de jaarresultaten voor het eerst zwarte cijfers. Maar nog steeds gaat de omzet de verkeerde kant op.

Na 16 jaar kan Colt Telecom voor het eerst spreken van winst. Dat is een jaar later dan de Belgische ex-ceo van Colt Jean-Yves Charlier had voorspeld. Van een verlies van 18,8 miljoen euro evolueerde het bedrijf dit jaar naar een winst van 39,2 miljoen euro.

Toch is er nog iets niet helemaal koosjer met de omzet van het bedrijf. Die blijft namelijk afkalven. Dit jaar zakte ze met 6,7 procent tot 1,68 miljard euro. In tegenstelling tot vorig jaar werden de inkomsten uit spraak in 2007 niet gecompenseerd door de centen die het bedrijf puurt uit data(center)diensten. Daar waar de omzet van die laatste met bijna 10 procent groeide en nu goed is voor meer dan de helft van de totale groepsomzet, zakte de omzet uit spraak met 19 procent.

Het bedrijf verwacht volgend jaar "opnieuw vooruit te gaan", zonder cijfers te geven. De meeste analisten verwachten echter in 2008 eenzelfde beeld te krijgen als dit jaar.

Colt schrijft in de jaarresultaten voor het eerst zwarte cijfers. Maar nog steeds gaat de omzet de verkeerde kant op. Na 16 jaar kan Colt Telecom voor het eerst spreken van winst. Dat is een jaar later dan de Belgische ex-ceo van Colt Jean-Yves Charlier had voorspeld. Van een verlies van 18,8 miljoen euro evolueerde het bedrijf dit jaar naar een winst van 39,2 miljoen euro. Toch is er nog iets niet helemaal koosjer met de omzet van het bedrijf. Die blijft namelijk afkalven. Dit jaar zakte ze met 6,7 procent tot 1,68 miljard euro. In tegenstelling tot vorig jaar werden de inkomsten uit spraak in 2007 niet gecompenseerd door de centen die het bedrijf puurt uit data(center)diensten. Daar waar de omzet van die laatste met bijna 10 procent groeide en nu goed is voor meer dan de helft van de totale groepsomzet, zakte de omzet uit spraak met 19 procent. Het bedrijf verwacht volgend jaar "opnieuw vooruit te gaan", zonder cijfers te geven. De meeste analisten verwachten echter in 2008 eenzelfde beeld te krijgen als dit jaar.