Apple-oprichters Steve Jobs en Steve Wozniak bouwden in 1976 slechts 200 van de computers. Het model dat nu onder de hamer ging is een prototype, dat voor die tijd gemaakt werd. Een historicus claimt dat een van de eerste computers is van Apple, zo niet de eerste.

Er zouden nog maar 70 Apple 1-computers bestaan. Het apparaat - dat in eerste instantie de naam 'Apple Computer 1' meekreeg - werd voor het eerst verkocht in juli 1976, en ging uit de handel in oktober het volgende jaar toen de focus van het bedrijf verschoof naar de Apple 2.

De Apple 1-computer wordt gezien als het ontstaan van de personal computer-revolutie en is in de garage van de ouders van Steve Jobs gebouwd.

Apple-oprichters Steve Jobs en Steve Wozniak bouwden in 1976 slechts 200 van de computers. Het model dat nu onder de hamer ging is een prototype, dat voor die tijd gemaakt werd. Een historicus claimt dat een van de eerste computers is van Apple, zo niet de eerste. Er zouden nog maar 70 Apple 1-computers bestaan. Het apparaat - dat in eerste instantie de naam 'Apple Computer 1' meekreeg - werd voor het eerst verkocht in juli 1976, en ging uit de handel in oktober het volgende jaar toen de focus van het bedrijf verschoof naar de Apple 2.De Apple 1-computer wordt gezien als het ontstaan van de personal computer-revolutie en is in de garage van de ouders van Steve Jobs gebouwd.