Een 34-jarige Spaanse vrouw werd op een ochtend wakker met chronische pijn aan haar polsen, en ging ermee naar het ziekenhuis in Granada. Ze had geen verleden van trauma's aan de gewrichten en had de dagen voordien ook geen excessieve fysieke inspanningen geleverd, aldus dokter Inés M. Fernandez-Guerrero in het tijdschrift The Lancet.

Verder onderzoek wees uit dat het probleem door duimbewegingen veroorzaakt was. Toen bleek dat de vrouw op kerstavond vorig jaar gedurende minstens zes uur WhatsApp-berichtjes zou hebben verstuurd, waardoor ze haar beide duimen zwaar had overbelast. Bovendien had ze haar smartphone, die 130 gram weegt, de hele tijd in haar handen.

Bij haar diagnose definieerde de Spaanse dokter de aandoening als 'WhatsAppitis'. De behandeling: niet-steroïdale ontstekingsremmers en een sms-verbod.

Een 34-jarige Spaanse vrouw werd op een ochtend wakker met chronische pijn aan haar polsen, en ging ermee naar het ziekenhuis in Granada. Ze had geen verleden van trauma's aan de gewrichten en had de dagen voordien ook geen excessieve fysieke inspanningen geleverd, aldus dokter Inés M. Fernandez-Guerrero in het tijdschrift The Lancet. Verder onderzoek wees uit dat het probleem door duimbewegingen veroorzaakt was. Toen bleek dat de vrouw op kerstavond vorig jaar gedurende minstens zes uur WhatsApp-berichtjes zou hebben verstuurd, waardoor ze haar beide duimen zwaar had overbelast. Bovendien had ze haar smartphone, die 130 gram weegt, de hele tijd in haar handen. Bij haar diagnose definieerde de Spaanse dokter de aandoening als 'WhatsAppitis'. De behandeling: niet-steroïdale ontstekingsremmers en een sms-verbod.