België organiseert in 2011 voor de eerste keer sinds 1992 een informaticaolympiade.

Op 30 maart nemen scholieren en studenten het tegen elkaar op in een wedstrijd programmeren, algoritmiek en logica. Sinds 1992, een eeuwigheid in informaticatermen, werd geen landelijke olympiade meer georganiseerd. Vorig jaar werd in Franstalig België wel een eerste initiatief op poten gezet.

Er komen twee deelnemerscategorieën: een voor scholieren uit het middelbaar onderwijs en een voor studenten uit het eerste jaar hoger onderwijs. Er zijn verschillende prijzen te winnen en de beste middelbare scholieren mogen ons land verdedigen op de internationale olympiade, dit jaar in Thailand.

Geïnteresseerde studenten en scholieren kunnen zich nog tot 10 februari inschrijven op www.be-oi.be .

Bron: Belga

België organiseert in 2011 voor de eerste keer sinds 1992 een informaticaolympiade. Op 30 maart nemen scholieren en studenten het tegen elkaar op in een wedstrijd programmeren, algoritmiek en logica. Sinds 1992, een eeuwigheid in informaticatermen, werd geen landelijke olympiade meer georganiseerd. Vorig jaar werd in Franstalig België wel een eerste initiatief op poten gezet. Er komen twee deelnemerscategorieën: een voor scholieren uit het middelbaar onderwijs en een voor studenten uit het eerste jaar hoger onderwijs. Er zijn verschillende prijzen te winnen en de beste middelbare scholieren mogen ons land verdedigen op de internationale olympiade, dit jaar in Thailand. Geïnteresseerde studenten en scholieren kunnen zich nog tot 10 februari inschrijven op www.be-oi.be . Bron: Belga