Volgens de NASA heeft de Voyager 1 de rand van ons zonnestelsel bereikt. De ruimtesonde wordt het eerste menselijke vaartuig dat de interstellaire ruimte betreedt.

Voor het eerst zullen ook menselijke beelden en geluiden zich buiten het zonnestelsel bevinden. Op de buitenkant van de Voyager 1 is immers een gouden grammofoonplaat bevestigd die analoge opnames bevat met beelden, muziek en andere geluiden.

De Voyager 1 werd op 5 september 1977 gelanceerd. Om de beelden en geluiden vast te leggen werd destijds grensverleggende technologie gebruikt, die inmiddels sterk gedateerd aandoet. De bestanden werden opgenomen op een 12-inch vergulde koperen grammofoonplaat. Op de binnenzijde, die het best beschermd is, bevinden zich de afbeeldingen, diverse geluiden, waaronder groeten in verschillende talen, en een deel van de muziekselectie. De buitenzijde bevat de rest van de muziekstukken met zowel westerse als oosterse klassiekers en ook etnische muziek.

Een op de grammofoonplaat geëtste afbeelding toont hoe ze afgespeeld kan worden met de stylus die zich ook op het ruimtetuig bevindt. Indien de ruimtesonde ooit door buitenaards intelligent leven wordt gevonden, moeten de 115 foto's, 90 minuten muziek en de groeten in 55 menselijke talen op de Golden Record hen proberen duidelijk te maken van waar ze afkomstig is.

Na bijna 35 jaar reizen bevindt de Voyager 1 zich op bijna 18 miljard kilometer van de aarde en stuurt nog steeds gegevens door. De sonde meet steeds minder geladen deeltjes uit ons zonnestelsel en steeds meer deeltjes van erbuiten waardoor wetenschappers van de NASA ervan uitgaan dat de Voyager 1 de rand van ons zonnestelsel heeft bereikt. Het duurt inmiddels meer dan 16 uur voor de radiosignalen van de Voyager 1 de aarde bereiken.

Volgens de NASA heeft de Voyager 1 de rand van ons zonnestelsel bereikt. De ruimtesonde wordt het eerste menselijke vaartuig dat de interstellaire ruimte betreedt. Voor het eerst zullen ook menselijke beelden en geluiden zich buiten het zonnestelsel bevinden. Op de buitenkant van de Voyager 1 is immers een gouden grammofoonplaat bevestigd die analoge opnames bevat met beelden, muziek en andere geluiden. De Voyager 1 werd op 5 september 1977 gelanceerd. Om de beelden en geluiden vast te leggen werd destijds grensverleggende technologie gebruikt, die inmiddels sterk gedateerd aandoet. De bestanden werden opgenomen op een 12-inch vergulde koperen grammofoonplaat. Op de binnenzijde, die het best beschermd is, bevinden zich de afbeeldingen, diverse geluiden, waaronder groeten in verschillende talen, en een deel van de muziekselectie. De buitenzijde bevat de rest van de muziekstukken met zowel westerse als oosterse klassiekers en ook etnische muziek. Een op de grammofoonplaat geëtste afbeelding toont hoe ze afgespeeld kan worden met de stylus die zich ook op het ruimtetuig bevindt. Indien de ruimtesonde ooit door buitenaards intelligent leven wordt gevonden, moeten de 115 foto's, 90 minuten muziek en de groeten in 55 menselijke talen op de Golden Record hen proberen duidelijk te maken van waar ze afkomstig is. Na bijna 35 jaar reizen bevindt de Voyager 1 zich op bijna 18 miljard kilometer van de aarde en stuurt nog steeds gegevens door. De sonde meet steeds minder geladen deeltjes uit ons zonnestelsel en steeds meer deeltjes van erbuiten waardoor wetenschappers van de NASA ervan uitgaan dat de Voyager 1 de rand van ons zonnestelsel heeft bereikt. Het duurt inmiddels meer dan 16 uur voor de radiosignalen van de Voyager 1 de aarde bereiken.