De YoungCapital Dutch College League gaat tussen Nederlandse studententeams die het tegen elkaar opnemen in League of Legends (LoL). Behalve in het nieuwe programma Inside eSports zullen de wedstrijden ook online gestreamd worden op Twitch en YouTube - dinsdag is de eerste live-uitzending. De wedstrijden worden in Hilversum in een 'game arena' gespeeld, waar ze ook op groot scherm te volgen zijn. De finales vinden vervolgens op 14 juni plaats en de winnaars kwalificeren zich voor het WK League of Legends.

LoL is een van de grootste eSports van het moment met maandelijks 67 miljoen mensen die het spel spelen. Naar de finale keken vorig jaar 27 miljoen mensen.

(WK)

De YoungCapital Dutch College League gaat tussen Nederlandse studententeams die het tegen elkaar opnemen in League of Legends (LoL). Behalve in het nieuwe programma Inside eSports zullen de wedstrijden ook online gestreamd worden op Twitch en YouTube - dinsdag is de eerste live-uitzending. De wedstrijden worden in Hilversum in een 'game arena' gespeeld, waar ze ook op groot scherm te volgen zijn. De finales vinden vervolgens op 14 juni plaats en de winnaars kwalificeren zich voor het WK League of Legends.LoL is een van de grootste eSports van het moment met maandelijks 67 miljoen mensen die het spel spelen. Naar de finale keken vorig jaar 27 miljoen mensen.(WK)