Nokia zou al rond de 1 miljoen Nokia Lumia-toestellen - de eerste Nokia's met het Windows Phone-besturingssysteem - hebben verkocht. Dat blijkt uit schattingen van 22 marktanalisten die daarover gepolst werden door persagentschap Bloomberg.

Nokia zou sinds november tussen de 800.000 en de 2 miljoen Lumia's verkocht hebben, aldus de analisten. Het gaat weliswaar over de verkoop aan operatoren en retailers. Die aan consumenten zelf ligt waarschijnlijk iets lager. Het gemiddelde van de schattingen bedroeg 1,3 miljoen verkochte eenheden. Met dat cijfer zouden Nokia en Microsoft toch al mogen gewagen van een voorzichtig succes, gezien het feit dat de Lumia nog niet eens overal beschikbaar is. Ook van de N9, identiek aan de Lumia maar draaiend op MeeGo, zouden mogelijk ongeveer 1,4 miljoen toestellen verkocht zijn.

Op 1 februari ligt de Lumia 800 in België in de winkels. Begin maart komt ook de Lumia 710 beschikbaar voor verkoop. In de VS is begin deze maand ook de Lumia 900 gelanceerd, een toestel met een groter scherm en 4G-connectiviteit.

De analisten denken dat Nokia in het eerste kwartaal zo'n 3,2 miljoen Lumia-toestellen zou kunnen verkopen.

Nokia zou al rond de 1 miljoen Nokia Lumia-toestellen - de eerste Nokia's met het Windows Phone-besturingssysteem - hebben verkocht. Dat blijkt uit schattingen van 22 marktanalisten die daarover gepolst werden door persagentschap Bloomberg. Nokia zou sinds november tussen de 800.000 en de 2 miljoen Lumia's verkocht hebben, aldus de analisten. Het gaat weliswaar over de verkoop aan operatoren en retailers. Die aan consumenten zelf ligt waarschijnlijk iets lager. Het gemiddelde van de schattingen bedroeg 1,3 miljoen verkochte eenheden. Met dat cijfer zouden Nokia en Microsoft toch al mogen gewagen van een voorzichtig succes, gezien het feit dat de Lumia nog niet eens overal beschikbaar is. Ook van de N9, identiek aan de Lumia maar draaiend op MeeGo, zouden mogelijk ongeveer 1,4 miljoen toestellen verkocht zijn. Op 1 februari ligt de Lumia 800 in België in de winkels. Begin maart komt ook de Lumia 710 beschikbaar voor verkoop. In de VS is begin deze maand ook de Lumia 900 gelanceerd, een toestel met een groter scherm en 4G-connectiviteit. De analisten denken dat Nokia in het eerste kwartaal zo'n 3,2 miljoen Lumia-toestellen zou kunnen verkopen.