Wereldvoetbalbond Fifa heeft een eerste stap gezet richting de invoering van doellijntechnologie.

Op een samenkomst van de International Football Association Board (IFAB), die bevoegd is voor de spelregels in het voetbal, in het Welshe Cardiff besliste de Wereldvoetbalbond om alle geïnteresseerde bedrijven tot eind november de tijd te geven om hun technologie bij de Fifa aan te bieden.

Tegelijk stelde de Fifa enkele eisen waaraan de technologie dient te voldoen. Zo mag die alleen gericht zijn op de vraag of de bal al dan niet de doellijn heeft overschreden, mogen alleen de scheidsrechters toegang krijgen tot de beelden en moeten die onmiddellijk na de betwistbare fase beschikbaar zijn.

Als een technologie wordt goedgekeurd, zal een testfase volgen. Een echte beslissing over het al dan niet invoeren van de technologie zal vervolgens worden genomen op het IFAB-jaarcongres, dat van 4 tot 6 maart 2011 plaatsvindt.

Bron: Belga

Wereldvoetbalbond Fifa heeft een eerste stap gezet richting de invoering van doellijntechnologie. Op een samenkomst van de International Football Association Board (IFAB), die bevoegd is voor de spelregels in het voetbal, in het Welshe Cardiff besliste de Wereldvoetbalbond om alle geïnteresseerde bedrijven tot eind november de tijd te geven om hun technologie bij de Fifa aan te bieden. Tegelijk stelde de Fifa enkele eisen waaraan de technologie dient te voldoen. Zo mag die alleen gericht zijn op de vraag of de bal al dan niet de doellijn heeft overschreden, mogen alleen de scheidsrechters toegang krijgen tot de beelden en moeten die onmiddellijk na de betwistbare fase beschikbaar zijn. Als een technologie wordt goedgekeurd, zal een testfase volgen. Een echte beslissing over het al dan niet invoeren van de technologie zal vervolgens worden genomen op het IFAB-jaarcongres, dat van 4 tot 6 maart 2011 plaatsvindt. Bron: Belga