Het bedrijf dat de test uitvoert is Hyperloop Now - tot voor kort Hyperloop Technologies. Doordat een ander bedrijf Hyperloop Transport Technologies heet ontstond er veel verwarring rond de namen, daarom besloot het bedrijf zich om te dopen.

Hyperloop Now voert de naamswijziging door kort na een kapitaalronde van 80 miljoen dollar en zal vandaag dus de eerste publieke tests uitvoeren. Daarbij worden de toekomstige motoren getest en gedemonstreerd.

Hyperloop

Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk bedacht een aantal jaar geleden het concept rond de Hyperloop. Het systeem werkt met een buis waar vacuüm in ontstaat. In de buis kunnen een soort treinen met snelheden tot 700 kilometer per uur op een zeer efficiënte manier voortbewegen. Het concept maakte Musk publiekelijk en de bouw ervan laat hij aan anderen (hij heeft het zelf al druk genoeg). Om die reden zijn er verschillende startups ontstaan die proberen de eerste en beste te zijn met een afgewerkt product.

Het bedrijf dat de test uitvoert is Hyperloop Now - tot voor kort Hyperloop Technologies. Doordat een ander bedrijf Hyperloop Transport Technologies heet ontstond er veel verwarring rond de namen, daarom besloot het bedrijf zich om te dopen. Hyperloop Now voert de naamswijziging door kort na een kapitaalronde van 80 miljoen dollar en zal vandaag dus de eerste publieke tests uitvoeren. Daarbij worden de toekomstige motoren getest en gedemonstreerd.HyperloopTesla- en SpaceX-topman Elon Musk bedacht een aantal jaar geleden het concept rond de Hyperloop. Het systeem werkt met een buis waar vacuüm in ontstaat. In de buis kunnen een soort treinen met snelheden tot 700 kilometer per uur op een zeer efficiënte manier voortbewegen. Het concept maakte Musk publiekelijk en de bouw ervan laat hij aan anderen (hij heeft het zelf al druk genoeg). Om die reden zijn er verschillende startups ontstaan die proberen de eerste en beste te zijn met een afgewerkt product.