Het gaat om een test van Volvo, Iveco en DAF waarbij de 2e en 3e truck telkens hun voorganger volgen met behulp van GPS, radar en wifi. Wel zitten er ook in die wagens een chauffeur om in te grijpen waar nodig.

Tegenover VTM zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts dat er voor het project enkele wettelijke uitzonderingen zijn gemaakt. Zo mogen de trucks minder afstand houden dan de wettelijk verplichte 50 meter. De test wil echter niet zeggen dat er in de nabije toekomst meteen veel zelfrijdende voertuigen, wat onder meer kan bij Tesla, zullen rondrijden. Daarvoor is er momenteel nog geen wettelijk kader.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Het gaat om een test van Volvo, Iveco en DAF waarbij de 2e en 3e truck telkens hun voorganger volgen met behulp van GPS, radar en wifi. Wel zitten er ook in die wagens een chauffeur om in te grijpen waar nodig.Tegenover VTM zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts dat er voor het project enkele wettelijke uitzonderingen zijn gemaakt. Zo mogen de trucks minder afstand houden dan de wettelijk verplichte 50 meter. De test wil echter niet zeggen dat er in de nabije toekomst meteen veel zelfrijdende voertuigen, wat onder meer kan bij Tesla, zullen rondrijden. Daarvoor is er momenteel nog geen wettelijk kader.