De Europese Commissie wil dat tegen 2015 de helft van de Europese bevolking gebruik zal maken van egov-diensten. Het 'European eGovernment Action Plan 2011-2015' wordt voorgesteld op een grote conferentie midden december in Brussel.

Het event 'Lift-off Towards Open Government' vindt plaats op 15 en 16 december onder het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie en wordt getrokken door Fedict. Het is een erg ambitieus programma dat ingeleid wordt door EU-voorzitter Herman Van Rompuy en EU-commissaris Neelie Kroes, verantwoordelijk voor de digitale agenda. Zij zal er het actieplan uit de doeken doen. Een van de belangrijke sprekers is Vivek Kundra, de cio van de Amerikaanse president Obama. Ook Google-topman Eric Schmidt staat op het programma. Er worden zowat 700 bezoekers verwacht.

Op een 50-tal standen zullen ook echt werkende e-govtoepassingen te zien zijn. Het is ook de bedoeling om na te gaan waar Europa staat na de verklaring van de top van Laken in 2001. Toen kwam voor het eerst egovernment ter sprake. Op een pre-conference dag op 14 december zal 'eGovernment of the Regions' aan bod komen.

De website gaat vandaag live: http://www.opengov2010.be

De Europese Commissie wil dat tegen 2015 de helft van de Europese bevolking gebruik zal maken van egov-diensten. Het 'European eGovernment Action Plan 2011-2015' wordt voorgesteld op een grote conferentie midden december in Brussel. Het event 'Lift-off Towards Open Government' vindt plaats op 15 en 16 december onder het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie en wordt getrokken door Fedict. Het is een erg ambitieus programma dat ingeleid wordt door EU-voorzitter Herman Van Rompuy en EU-commissaris Neelie Kroes, verantwoordelijk voor de digitale agenda. Zij zal er het actieplan uit de doeken doen. Een van de belangrijke sprekers is Vivek Kundra, de cio van de Amerikaanse president Obama. Ook Google-topman Eric Schmidt staat op het programma. Er worden zowat 700 bezoekers verwacht. Op een 50-tal standen zullen ook echt werkende e-govtoepassingen te zien zijn. Het is ook de bedoeling om na te gaan waar Europa staat na de verklaring van de top van Laken in 2001. Toen kwam voor het eerst egovernment ter sprake. Op een pre-conference dag op 14 december zal 'eGovernment of the Regions' aan bod komen. De website gaat vandaag live: http://www.opengov2010.be