Tijdens de opstand in Egypte moest het land het enkele dagen zonder internet- en telefoonconnectie stellen. Verschillende Egyptische providers willen hun klanten nu compenseren voor de geleden schade, zo meldt het persagentschap Reuters.

Tussen 28 januari en 2 februari had niemand in Egypte nog toegang tot het internet. Alle operatoren waren door de regering verplicht hun diensten stil te leggen in een poging het protest tegen het regime van president Hosni Moebarak te breken.

De providers Vodafone, Etisalat, TE Data en LinkDotNet zeggen nu dat hun klanten ter compensatie een halve maand niets moeten betalen. Op die manier proberen ze niet alleen hun klanten te compenseren voor de eventuele schade die dat berokkend heeft, maar ook hun eigen imago op te poetsen. Dat heeft immers een flinke deuk gekregen toen bleek dat de operatoren gehoorzaamden aan de overheid om hun diensten offline te halen.

Volgens cijfers van de OESO kostte de blokkering van het internet in Egypte 18 miljoen dollar per dag, dus alles samen zo'n 90 miljoen dollar. Mogelijk zou de langetermijnimpact nog zwaarder kunnen zijn omdat Egypte zo ook lokale en internationale high-tech bedrijven heeft afgesloten. Zo zal het, aldus de OESO, moeilijker worden om in de toekomst buitenlandse bedrijven aan te trekken en hen te garanderen dat de netwerken betrouwbaar blijven.

Tijdens de opstand in Egypte moest het land het enkele dagen zonder internet- en telefoonconnectie stellen. Verschillende Egyptische providers willen hun klanten nu compenseren voor de geleden schade, zo meldt het persagentschap Reuters. Tussen 28 januari en 2 februari had niemand in Egypte nog toegang tot het internet. Alle operatoren waren door de regering verplicht hun diensten stil te leggen in een poging het protest tegen het regime van president Hosni Moebarak te breken. De providers Vodafone, Etisalat, TE Data en LinkDotNet zeggen nu dat hun klanten ter compensatie een halve maand niets moeten betalen. Op die manier proberen ze niet alleen hun klanten te compenseren voor de eventuele schade die dat berokkend heeft, maar ook hun eigen imago op te poetsen. Dat heeft immers een flinke deuk gekregen toen bleek dat de operatoren gehoorzaamden aan de overheid om hun diensten offline te halen. Volgens cijfers van de OESO kostte de blokkering van het internet in Egypte 18 miljoen dollar per dag, dus alles samen zo'n 90 miljoen dollar. Mogelijk zou de langetermijnimpact nog zwaarder kunnen zijn omdat Egypte zo ook lokale en internationale high-tech bedrijven heeft afgesloten. Zo zal het, aldus de OESO, moeilijker worden om in de toekomst buitenlandse bedrijven aan te trekken en hen te garanderen dat de netwerken betrouwbaar blijven.