Een toepassing waarbij ouders digitaal het schoolrapport van hun kind kunnen inkijken en ondertekenen, is bekroond met de 'eID Innovation Award' van de federale overheid.

In april lanceerde de federale overheid een wedstrijd waarbij iedere burger zijn of haar idee voor een originele eID-toepassing kon insturen. Uit meer dan 400 inzendingen, werden er drie geselecteerd die in Living Tomorrow voorgesteld werden door ict-minister Van Quickenborne.

De hoofdvogel werd afgeschoten door Wim Watteeuw uit Nazareth. Hij schoof de mogelijkheid naar voor om de schoolresultaten van kinderen op te volgen via de eID-kaart. Zo kan een agenda of rapport digitaal ondertekend worden. Ondertussen is de demo alvast concreet uitgewerkt en omgedoopt tot 'Connect2School'. "We gaan nu samen met een aantal partners zoals SkoolMate (minilaptops die speciaal voor het onderwijs bedoeld zijn) bekijken hoe we scholen kunnen overtuigen om in een pilootproject te stappen", zei minister Van Quickenborne.

Een toepassing die het net niet haalde, maar die wel uitgevoerd zal worden, draait rond elektronisch stemmen. "In 2011 zullen Belgen die in het buitenland verblijven via de computer kunnen stemmen voor de federale verkiezingen", wist Van Quickenborne te vertellen. En ook de derde laureaat - een koppeling tussen de eID en elektronisch bankieren - kan mogelijk realiteit worden. Er zouden al gesprekken lopen met geïnteresseerde grootbanken.

De drie projecten zullen in ieder geval wel opgenomen worden in 'Living Tomorrow' in Vilvoorde. Vanaf januari maken ze er deel uit van de 'Welcome to e-Belgium' rondleiding.

Een toepassing waarbij ouders digitaal het schoolrapport van hun kind kunnen inkijken en ondertekenen, is bekroond met de 'eID Innovation Award' van de federale overheid. In april lanceerde de federale overheid een wedstrijd waarbij iedere burger zijn of haar idee voor een originele eID-toepassing kon insturen. Uit meer dan 400 inzendingen, werden er drie geselecteerd die in Living Tomorrow voorgesteld werden door ict-minister Van Quickenborne. De hoofdvogel werd afgeschoten door Wim Watteeuw uit Nazareth. Hij schoof de mogelijkheid naar voor om de schoolresultaten van kinderen op te volgen via de eID-kaart. Zo kan een agenda of rapport digitaal ondertekend worden. Ondertussen is de demo alvast concreet uitgewerkt en omgedoopt tot 'Connect2School'. "We gaan nu samen met een aantal partners zoals SkoolMate (minilaptops die speciaal voor het onderwijs bedoeld zijn) bekijken hoe we scholen kunnen overtuigen om in een pilootproject te stappen", zei minister Van Quickenborne. Een toepassing die het net niet haalde, maar die wel uitgevoerd zal worden, draait rond elektronisch stemmen. "In 2011 zullen Belgen die in het buitenland verblijven via de computer kunnen stemmen voor de federale verkiezingen", wist Van Quickenborne te vertellen. En ook de derde laureaat - een koppeling tussen de eID en elektronisch bankieren - kan mogelijk realiteit worden. Er zouden al gesprekken lopen met geïnteresseerde grootbanken. De drie projecten zullen in ieder geval wel opgenomen worden in 'Living Tomorrow' in Vilvoorde. Vanaf januari maken ze er deel uit van de 'Welcome to e-Belgium' rondleiding.