Sinds vandaag is Mybelgium.be online voor het grote publiek. De site wil alle eID-toepassingen bundelen.

Tegen het einde van het jaar heeft iedere Belg een elektronische identiteitskaart (eID). Dus acht minister Van Quickenborne de tijd rijp om het gebruik van bestaande eID-toepassingen te stimuleren. Dat wil hij doen via een aparte gepersonaliseerde portaalsite waarop alle applicaties gebundeld staan. Ook allerlei diensten en berekeningstools krijgen een plaatsje op de site.

Zo kun je - na het inloggen met je eID - jouw familiaal dossier raadplegen in het Rijksregister, alle info over jouw vzw of onderneming opzoeken of bijvoorbeeld een aangifte doen via Police-on-Web. Lang niet alle diensten zijn echter al volledig geïntegreerd in Mybelgium.be. Zo word je na een klik op Tax-on-Web of Myminfin nog gewoon doorverwezen naar de respectievelijke sites om je belastingaangifte in te dienen of je fiscaal dossier te raadplegen.

Het merendeel van de diensten op het portaal zijn nog niét gekoppeld aan de eID, maar daarom niet minder handig. Zo vind je er onder meer snelkoppelingen naar websites om de echtheid van een Car-pass te controleren, om overheidspremies te zoeken waarvoor je in aanmerking komt, om de geïndexeerde huurprijs te berekenen of om je winst uit te tellen als je gebruik maakt van energiebesparende maatregelen. Het is de bedoeling om het portaal stelselmatig uit te bouwen en zo alsmaar meer naar een volledig gepersonaliseerde communicatie te gaan tussen overheid en burger.

Sinds vandaag is Mybelgium.be online voor het grote publiek. De site wil alle eID-toepassingen bundelen. Tegen het einde van het jaar heeft iedere Belg een elektronische identiteitskaart (eID). Dus acht minister Van Quickenborne de tijd rijp om het gebruik van bestaande eID-toepassingen te stimuleren. Dat wil hij doen via een aparte gepersonaliseerde portaalsite waarop alle applicaties gebundeld staan. Ook allerlei diensten en berekeningstools krijgen een plaatsje op de site. Zo kun je - na het inloggen met je eID - jouw familiaal dossier raadplegen in het Rijksregister, alle info over jouw vzw of onderneming opzoeken of bijvoorbeeld een aangifte doen via Police-on-Web. Lang niet alle diensten zijn echter al volledig geïntegreerd in Mybelgium.be. Zo word je na een klik op Tax-on-Web of Myminfin nog gewoon doorverwezen naar de respectievelijke sites om je belastingaangifte in te dienen of je fiscaal dossier te raadplegen. Het merendeel van de diensten op het portaal zijn nog niét gekoppeld aan de eID, maar daarom niet minder handig. Zo vind je er onder meer snelkoppelingen naar websites om de echtheid van een Car-pass te controleren, om overheidspremies te zoeken waarvoor je in aanmerking komt, om de geïndexeerde huurprijs te berekenen of om je winst uit te tellen als je gebruik maakt van energiebesparende maatregelen. Het is de bedoeling om het portaal stelselmatig uit te bouwen en zo alsmaar meer naar een volledig gepersonaliseerde communicatie te gaan tussen overheid en burger.