Minister Van Quickenborne ziet, op onze Data News Blog, downloadlimieten helemaal verdwijnen tegen medio 2011.

Een dikke pluim voor Peeters & Pichal (Radio1) die in hun uitzending van 4 februari de downloadlimieten ook nog eens in vraag stelden, en de grootste operatoren van het land prompt aanzetten tot actie. In samenspraak met de twitteraars onder de luisteraars: het allereerste Twitter-debat op de Vlaamse radio was niet alleen technisch spraakmakend maar ook inhoudelijk. Tsjilpen werkt!

Telenet maakte nog tijdens de uitzending bekend dat het de downloadlimieten drastisch zou verhogen. Met de lancering van Fibernet biedt de maatschappij snelle abonnementen aan zonder limiet.

Belgacom zal eveneens de downloadsnelheid voor alle abonnees flink optrekken, en wie kiest voor de duurste formule zal voortaan onbeperkt data kunnen binnenhalen.

Een flinke stap vooruit dus van onze twee grootste providers. Wel jammer dat ongelimiteerd downloaden bij hen nog altijd niet kan met een goedkoper abonnement. Bij kleinere firma's zoals Dommel en Euphony kan het wel al aan een lagere prijs, en ook EDPnet heeft gisteren aangekondigd alle limieten te schrappen. Check [www.bestetarief.be] voor een overzicht van de operatoren die onbegrensd internetgebruik toelaten.

Als het van mij afhangt, maken we tegen het einde van de regeerperiode (mei-juni 2011) komaf met àlle downloadlimieten. Opdat de mensen de mogelijkheden van het internet ten volle zouden kunnen benutten. De kritiek dat momenteel maar een klein percentage van de internetgebruikers behoefte heeft aan onbegrensde limieten, is irrelevant. Tien jaar geleden waren er amper internetgebruikers - internauten noemden ze dat speciale ras toen nog. Gelukkig hebben we hen destijds geen limieten opgelegd. Internet is immers ook de bron van innovatie, de ideale tool om nieuwe diensten en producten te ontwikkelen, zeker voor beginnende ondernemers. Waarom zouden we die mensen nog langer belemmeren in hun gebruik van de nieuwste technologieën?

Vincent Van QuickenborneMinister Van Ondernemen en Vereenvoudigen

Minister Van Quickenborne ziet, op onze Data News Blog, downloadlimieten helemaal verdwijnen tegen medio 2011. Een dikke pluim voor Peeters & Pichal (Radio1) die in hun uitzending van 4 februari de downloadlimieten ook nog eens in vraag stelden, en de grootste operatoren van het land prompt aanzetten tot actie. In samenspraak met de twitteraars onder de luisteraars: het allereerste Twitter-debat op de Vlaamse radio was niet alleen technisch spraakmakend maar ook inhoudelijk. Tsjilpen werkt! Telenet maakte nog tijdens de uitzending bekend dat het de downloadlimieten drastisch zou verhogen. Met de lancering van Fibernet biedt de maatschappij snelle abonnementen aan zonder limiet. Belgacom zal eveneens de downloadsnelheid voor alle abonnees flink optrekken, en wie kiest voor de duurste formule zal voortaan onbeperkt data kunnen binnenhalen. Een flinke stap vooruit dus van onze twee grootste providers. Wel jammer dat ongelimiteerd downloaden bij hen nog altijd niet kan met een goedkoper abonnement. Bij kleinere firma's zoals Dommel en Euphony kan het wel al aan een lagere prijs, en ook EDPnet heeft gisteren aangekondigd alle limieten te schrappen. Check [www.bestetarief.be] voor een overzicht van de operatoren die onbegrensd internetgebruik toelaten. Als het van mij afhangt, maken we tegen het einde van de regeerperiode (mei-juni 2011) komaf met àlle downloadlimieten. Opdat de mensen de mogelijkheden van het internet ten volle zouden kunnen benutten. De kritiek dat momenteel maar een klein percentage van de internetgebruikers behoefte heeft aan onbegrensde limieten, is irrelevant. Tien jaar geleden waren er amper internetgebruikers - internauten noemden ze dat speciale ras toen nog. Gelukkig hebben we hen destijds geen limieten opgelegd. Internet is immers ook de bron van innovatie, de ideale tool om nieuwe diensten en producten te ontwikkelen, zeker voor beginnende ondernemers. Waarom zouden we die mensen nog langer belemmeren in hun gebruik van de nieuwste technologieën? Vincent Van QuickenborneMinister Van Ondernemen en Vereenvoudigen