Energieleverancier Electrabel vervangt zijn volledig telefoniepark door een Cisco voip-installatie. Het contract gaat naar integrator Dimension Data. Het is één van de grootste voip-bestellingen in België.

Het gaat in totaal om 46 sites en 15.000 telefonielijnen. Op termijn kan het project worden uitgebreid naar sites in landen als Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië en Spanje. Grote verliezer is de huidige leverancier Siemens, die het in de shortlist moest opnemen tegen Dimension Data. Eerder was kandidaat Belgacom Telindus met Avaya gewipt. Ook Alcatel moest de duimen leggen. Er gold trouwens slechts één criterium. Het economisch meest voordelige aanbod haalde het. Toch werd de SLA-lat erg hoog gelegd met interventies binnen de vijftien minuten. Niet alleen de Siemens-installaties moeten eruit. Er staan ook nog telefooncentrales van Philips, Alcatel en Avaya.

Het gaat om een contract van zowat 3 miljoen euro, gespreid over drie jaar. Er worden ook gateways voorzien voor de Microsoft Office Communications oplossing waarmee Electrabel ook Unified Communications zal integreren.

Energieleverancier Electrabel vervangt zijn volledig telefoniepark door een Cisco voip-installatie. Het contract gaat naar integrator Dimension Data. Het is één van de grootste voip-bestellingen in België. Het gaat in totaal om 46 sites en 15.000 telefonielijnen. Op termijn kan het project worden uitgebreid naar sites in landen als Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië en Spanje. Grote verliezer is de huidige leverancier Siemens, die het in de shortlist moest opnemen tegen Dimension Data. Eerder was kandidaat Belgacom Telindus met Avaya gewipt. Ook Alcatel moest de duimen leggen. Er gold trouwens slechts één criterium. Het economisch meest voordelige aanbod haalde het. Toch werd de SLA-lat erg hoog gelegd met interventies binnen de vijftien minuten. Niet alleen de Siemens-installaties moeten eruit. Er staan ook nog telefooncentrales van Philips, Alcatel en Avaya. Het gaat om een contract van zowat 3 miljoen euro, gespreid over drie jaar. Er worden ook gateways voorzien voor de Microsoft Office Communications oplossing waarmee Electrabel ook Unified Communications zal integreren.