De Amerikaanse computerspellenreus Electronic Arts (EA) koopt de ontwikkelaar van onlinespelletjes PopCap Games. De overnameprijs kan oplopen tot 1,3 miljard dollar (900 miljoen euro).

PopCap Games is als bedrijf misschien minder bekend, maar wie heeft er nog nooit van spelletjes gehoord als 'Bejeweled', 'Zuma' en 'Plants vs. Zombies'? EA is groot geworden met computerspelletjes als 'Need for Speed' en 'Sims'.

Ondanks ronkende titels en succesvolle franchises, is EA verlieslatend omdat vele klanten niet langer bereid zijn veel geld neer te tellen voor spelletjes op externe dragers. Ze spelen liever gratis online games of voor kleine bedragen spelletjes op Facebook of op hun smartphone. Onlangs maakte Gartner nog bekend dat het bureau inderdaad een duidelijke verschuiving naar online gaming ziet. Het hele gaming-ecosysteem is ondertussen al goed voor 74 miljard dollar.

De Amerikaanse computerspellenreus Electronic Arts (EA) koopt de ontwikkelaar van onlinespelletjes PopCap Games. De overnameprijs kan oplopen tot 1,3 miljard dollar (900 miljoen euro). PopCap Games is als bedrijf misschien minder bekend, maar wie heeft er nog nooit van spelletjes gehoord als 'Bejeweled', 'Zuma' en 'Plants vs. Zombies'? EA is groot geworden met computerspelletjes als 'Need for Speed' en 'Sims'. Ondanks ronkende titels en succesvolle franchises, is EA verlieslatend omdat vele klanten niet langer bereid zijn veel geld neer te tellen voor spelletjes op externe dragers. Ze spelen liever gratis online games of voor kleine bedragen spelletjes op Facebook of op hun smartphone. Onlangs maakte Gartner nog bekend dat het bureau inderdaad een duidelijke verschuiving naar online gaming ziet. Het hele gaming-ecosysteem is ondertussen al goed voor 74 miljard dollar.