De basis van de elektrische wagen van Faraday Future is modulair, zagen we al op CES begin dit jaar. De conceptcar die het bedrijf daar presenteerde krijgt 1.000 pk mee en de wagen die straks voor de massa geproduceerd zal worden wordt ook zeer krachtig, zegt Dag Reckhorn, vicepresident marketing van Faraday Future aan The Verge.

Binnenkort volgt er een bètaversie van de eerste productiewagen van het bedrijf, maar een definitieve datum is daar nog niet voor. 'We brengen een nieuwe wagen tegen, dus kunnen nog hobbels tegenkomen.' Al zegt de marketingman uiteraard dat de wagen het wachten waard is. 'Het is een hele sexy auto.' Bovendien wordt hij krachtiger dan die van grote concurrent Tesla - die al in een veel verder stadium is met verschillende wagens op de markt. 'We hebben doelen, maar maken deze nog niet bekend. Die doelen zijn twintig tot dertig procent hoger dan die van de concurrentie.' (ANP/WK)

De basis van de elektrische wagen van Faraday Future is modulair, zagen we al op CES begin dit jaar. De conceptcar die het bedrijf daar presenteerde krijgt 1.000 pk mee en de wagen die straks voor de massa geproduceerd zal worden wordt ook zeer krachtig, zegt Dag Reckhorn, vicepresident marketing van Faraday Future aan The Verge.Binnenkort volgt er een bètaversie van de eerste productiewagen van het bedrijf, maar een definitieve datum is daar nog niet voor. 'We brengen een nieuwe wagen tegen, dus kunnen nog hobbels tegenkomen.' Al zegt de marketingman uiteraard dat de wagen het wachten waard is. 'Het is een hele sexy auto.' Bovendien wordt hij krachtiger dan die van grote concurrent Tesla - die al in een veel verder stadium is met verschillende wagens op de markt. 'We hebben doelen, maar maken deze nog niet bekend. Die doelen zijn twintig tot dertig procent hoger dan die van de concurrentie.' (ANP/WK)