Met de overname is volgens de BBC een bedrag gemoeid van 5,9 miljard dollar (circa 5,3 miljard euro). De raad van bestuur van Sharp stemde na twee dagen te hebben vergaderd in met het bod. De aandeelhouders moeten nog groen licht geven voor het akkoord.

Foxconn-topman Terry Gou stelde zondag al te willen samenwerken met het Japanse bestuur van Sharp. Werknemers hoeven volgens hem niet te vrezen voor hun baan. "We willen dit bedrijf niet vernietigen, we willen het nog honderd jaar houden", zei hij. (Belga/WK)

Met de overname is volgens de BBC een bedrag gemoeid van 5,9 miljard dollar (circa 5,3 miljard euro). De raad van bestuur van Sharp stemde na twee dagen te hebben vergaderd in met het bod. De aandeelhouders moeten nog groen licht geven voor het akkoord. Foxconn-topman Terry Gou stelde zondag al te willen samenwerken met het Japanse bestuur van Sharp. Werknemers hoeven volgens hem niet te vrezen voor hun baan. "We willen dit bedrijf niet vernietigen, we willen het nog honderd jaar houden", zei hij. (Belga/WK)