Het verplicht gebruik van het elektronisch voorschrift voor ambulante patiënten geldt zowel voor huisartsen als voor artsen-specialisten, wijst de BVAS erop. Wel zijn er enkele uitzonderingen op de nieuwe regel. Artsen die ouder dan 64 jaar zijn worden hiervan vrijgesteld. Ook op huisbezoek, tijdens een bezoek aan een instelling of in geval van overmacht mogen artsen op papier blijven voorschrijven.

Dit betekent ook dat het RIZIV stopt met het drukken en leveren van voorschriftenboekjes. Dokters zullen vanaf 1 januari 2020 dus niet langer geneesmiddelenvoorschriften in papieren formaat kunnen bestellen bij het RIZIV. Tot dan kunnen artsen een maximum van 25 boekjes bestellen, aldus het BVAS.

Het verplicht gebruik van het elektronisch voorschrift voor ambulante patiënten geldt zowel voor huisartsen als voor artsen-specialisten, wijst de BVAS erop. Wel zijn er enkele uitzonderingen op de nieuwe regel. Artsen die ouder dan 64 jaar zijn worden hiervan vrijgesteld. Ook op huisbezoek, tijdens een bezoek aan een instelling of in geval van overmacht mogen artsen op papier blijven voorschrijven. Dit betekent ook dat het RIZIV stopt met het drukken en leveren van voorschriftenboekjes. Dokters zullen vanaf 1 januari 2020 dus niet langer geneesmiddelenvoorschriften in papieren formaat kunnen bestellen bij het RIZIV. Tot dan kunnen artsen een maximum van 25 boekjes bestellen, aldus het BVAS.