De 5.783 leden van de Oscaracademie - voluit 'The Academy of Motion Picture Arts and Sciences' - die elk jaar bepalen wie met de felbegeerde filmprijzen naar huis gaan, zullen vanaf 2013 elektronisch kunnen stemmen. Nu moeten ze hun papieren stemformulier nog via de post opsturen.

De Oscaracademie heeft voor het elektronisch stemmen, op aanraden van consultancybedrijf PwC, een akkoord gesloten met Everyone Counts Inc. Dat is een bedrijf dat ook met het Pentagon en het Britse ministerie van Justitie samenwerkt. De zoektocht naar een geschikte partner duurde anderhalf jaar.

"Dit is de eerste van alle stappen die we zullen zetten om een betrouwbaar en praktisch elektronisch stemsysteem te ontwikkelen, dat zijn intrede zal doen met de stemming van volgend jaar", aldus de organisatoren. Everyone Counts moet bij de invoering van het systeem uiteraard ook instaan voor rigoureuze security en 'user acceptance'-tests.

Bron: Belga

De 5.783 leden van de Oscaracademie - voluit 'The Academy of Motion Picture Arts and Sciences' - die elk jaar bepalen wie met de felbegeerde filmprijzen naar huis gaan, zullen vanaf 2013 elektronisch kunnen stemmen. Nu moeten ze hun papieren stemformulier nog via de post opsturen. De Oscaracademie heeft voor het elektronisch stemmen, op aanraden van consultancybedrijf PwC, een akkoord gesloten met Everyone Counts Inc. Dat is een bedrijf dat ook met het Pentagon en het Britse ministerie van Justitie samenwerkt. De zoektocht naar een geschikte partner duurde anderhalf jaar. "Dit is de eerste van alle stappen die we zullen zetten om een betrouwbaar en praktisch elektronisch stemsysteem te ontwikkelen, dat zijn intrede zal doen met de stemming van volgend jaar", aldus de organisatoren. Everyone Counts moet bij de invoering van het systeem uiteraard ook instaan voor rigoureuze security en 'user acceptance'-tests. Bron: Belga