Minister Vincent Van Quickenborne wil werk maken van elektronisch stemmen bij de sociale verkiezingen van 2012.

"Ik hou van afschaffen, maar dat gaat niet op voor de sociale verkiezingen," vertelde minister Vincent Van Quickenborne tijdens de persconferentie van RealDolmen. Hij wil daarom werk maken van elektronisch stemmen met de eID-kaart tijdens de komende sociale verkiezingen in 2012. "Ik zal zorgen voor het wetgevende kader." Vandaag verbiedt de wet elektronisch stemmen vanop afstand.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen stelde dat de kostprijs van sociale verkiezingen, waar 6.000 bedrijven bij betrokken zijn, in mei van dit jaar 140 miljoen euro bedroeg. Voor RealDolmen, dat 800 werknemers constant op de baan heeft, zou dat 250.000 euro bedragen. RealDolmen is één van de mogelijke technologiepartners.

In één adem gaf Van Quickenborne ook aan dat hij ook voor Belgen in het buitenland elektronisch stemmen van op afstand mogelijk wil maken. "Vandaag worden de stembiljetten via DHL verstuurd. Dat is een erg hoge kost per stem."

Minister Vincent Van Quickenborne wil werk maken van elektronisch stemmen bij de sociale verkiezingen van 2012. "Ik hou van afschaffen, maar dat gaat niet op voor de sociale verkiezingen," vertelde minister Vincent Van Quickenborne tijdens de persconferentie van RealDolmen. Hij wil daarom werk maken van elektronisch stemmen met de eID-kaart tijdens de komende sociale verkiezingen in 2012. "Ik zal zorgen voor het wetgevende kader." Vandaag verbiedt de wet elektronisch stemmen vanop afstand. Het Verbond van Belgische Ondernemingen stelde dat de kostprijs van sociale verkiezingen, waar 6.000 bedrijven bij betrokken zijn, in mei van dit jaar 140 miljoen euro bedroeg. Voor RealDolmen, dat 800 werknemers constant op de baan heeft, zou dat 250.000 euro bedragen. RealDolmen is één van de mogelijke technologiepartners. In één adem gaf Van Quickenborne ook aan dat hij ook voor Belgen in het buitenland elektronisch stemmen van op afstand mogelijk wil maken. "Vandaag worden de stembiljetten via DHL verstuurd. Dat is een erg hoge kost per stem."