De ontdekking is gedaan door een beveiligingsbedrijf, Zimperium zLabs, dat eerder dit jaar al meer fouten en foutjes in Android op het spoor is gekomen. De nieuwe bugs vallen binnen een verzameling kwetsbaarheden die inmiddels de naam Stagefright heeft gekregen.

Het gaat om meer dan 1 miljard toestellen die zijn behept met de nu ontdekte bug. Het gaat om smartphones maar ook om tablets, zelfs zeer oude apparatuur die nog werkt met versie 1.0 van Android. De fouten kunnen worden geëxploiteerd op het moment dat de gebruiker een speciaal geconstrueerd audiofragment of videofilmpje binnenhaalt. Meer info is te vinden op de website van CNet.

Bron: Automatiseringgids

De ontdekking is gedaan door een beveiligingsbedrijf, Zimperium zLabs, dat eerder dit jaar al meer fouten en foutjes in Android op het spoor is gekomen. De nieuwe bugs vallen binnen een verzameling kwetsbaarheden die inmiddels de naam Stagefright heeft gekregen.Het gaat om meer dan 1 miljard toestellen die zijn behept met de nu ontdekte bug. Het gaat om smartphones maar ook om tablets, zelfs zeer oude apparatuur die nog werkt met versie 1.0 van Android. De fouten kunnen worden geëxploiteerd op het moment dat de gebruiker een speciaal geconstrueerd audiofragment of videofilmpje binnenhaalt. Meer info is te vinden op de website van CNet. Bron: Automatiseringgids