Er worden in ons land elke maand 100 telefooncellen afgebroken. Dat blijkt uit cijfers van telecombedrijf Belgacom.

In 1997, voor de doorbraak van de mobiele telefonie, telde ons land nog 18.000 telefooncellen, zoals wettelijk vastgelegd begin jaren negentig. Op 1 augustus 2011 zijn dat er nauwelijks nog 5.685.

Volgens de wet is Belgacom verplicht om in elke gemeente minstens één cel open te houden, maar in de meeste steden en dorpen staan er nog meerdere. Antwerpen spant de kroon met 225.

Over heel België moeten nu volgens de Telecomwet elke gemeente sowieso ook over ten minste ééntelefooncel beschikken. Dat betekent concreet dat er minstens 2.000 telefooncellen operationeel moeten blijven, al verandert dat mogelijk in de loop van het jaar. "In de nieuwe Telecomwet zal het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie) worden belast met het vaststellen van een nieuw minimum", is te horen bij het kabinet van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld).

Uit gebruikscijfers die eerder dit jaar werden verzameld, bleek dat in de gemiddelde telefooncel zo'n 16 minuten per maand wordt gebeld.

Bron: Belga

Er worden in ons land elke maand 100 telefooncellen afgebroken. Dat blijkt uit cijfers van telecombedrijf Belgacom. In 1997, voor de doorbraak van de mobiele telefonie, telde ons land nog 18.000 telefooncellen, zoals wettelijk vastgelegd begin jaren negentig. Op 1 augustus 2011 zijn dat er nauwelijks nog 5.685. Volgens de wet is Belgacom verplicht om in elke gemeente minstens één cel open te houden, maar in de meeste steden en dorpen staan er nog meerdere. Antwerpen spant de kroon met 225. Over heel België moeten nu volgens de Telecomwet elke gemeente sowieso ook over ten minste ééntelefooncel beschikken. Dat betekent concreet dat er minstens 2.000 telefooncellen operationeel moeten blijven, al verandert dat mogelijk in de loop van het jaar. "In de nieuwe Telecomwet zal het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie) worden belast met het vaststellen van een nieuw minimum", is te horen bij het kabinet van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Uit gebruikscijfers die eerder dit jaar werden verzameld, bleek dat in de gemiddelde telefooncel zo'n 16 minuten per maand wordt gebeld. Bron: Belga