Belgen vergeten massaal de pincode van hun elektronische identiteitskaart. Het ministerie van Binnenlandse Zaken krijgt wekelijks gemiddeld 4.201 aanvragen voor een nieuwe pincode. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag.

Tussen 1 januari en 9 juni klopten dit jaar al 96.629 verstrooide Belgen bij Binnenlandse Zaken aan. Dat kost het ministerie dit jaar alleen al 61.000 euro.

Een elektronische identiteitskaart heeft een pin- en pukcode. Die zijn nodig om een adreswijziging te laten doorvoeren bij het gemeentebestuur, of belastingen online in te vullen via Tax-On-Web.

Jaarlijks verliezen meer dan 200.000 Belgen deze codes. Een nieuwe aanvragen is gratis voor de gebruiker, maar het kost Binnenlandse Zaken wel 0,63 eurocent per aanvraag. (Belga/MI)

Belgen vergeten massaal de pincode van hun elektronische identiteitskaart. Het ministerie van Binnenlandse Zaken krijgt wekelijks gemiddeld 4.201 aanvragen voor een nieuwe pincode. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag. Tussen 1 januari en 9 juni klopten dit jaar al 96.629 verstrooide Belgen bij Binnenlandse Zaken aan. Dat kost het ministerie dit jaar alleen al 61.000 euro. Een elektronische identiteitskaart heeft een pin- en pukcode. Die zijn nodig om een adreswijziging te laten doorvoeren bij het gemeentebestuur, of belastingen online in te vullen via Tax-On-Web. Jaarlijks verliezen meer dan 200.000 Belgen deze codes. Een nieuwe aanvragen is gratis voor de gebruiker, maar het kost Binnenlandse Zaken wel 0,63 eurocent per aanvraag. (Belga/MI)