Oracle-ceo Larry Ellison stelt op de 14de JavaOne in San Francisco de aanwezige ontwikkelaars gerust en belooft nog meer investeringen in het Java-platform.

De aangekondigde overname van Sun door Oracle moet de Java-wereld niet verontrusten. Ellison wees erop dat, op de Oracle sql-gesteunde database na, zowel Oracle's middleware als de herschreven applicaties voluit op Java steunen. "Kijk naar het verleden om de toekomst te kennen", klonk het, waarbij Ellison de verdiensten van James Gosling en de andere Java-ontwikkelaars bij Sun loofde. En: "Verwacht niet veel veranderingen, enkel meer investeringen en enthousiasme vanwege Oracle." Meer aankondigingen waren er niet, zij het dat er wel telefoons van Sun kunnen worden verwacht naar analogie met Google's Android.

Voor Scott McNealy, voorzitter van Sun Microsystems, was het een emotioneel afscheid, waarin hij alle aanwezigen dankte en opmerkte dat er "geen omgeving is die (als Java) zo ver is gegaan en zo diep doorgedrongen, tot Mars en overal op aarde." Bij zijn "one final thank you to you all" brak zijn stem wat van emotie. De zaal gaf hem een staande ovatie.

Eerder had McNealy 'Java' gespeld in scheepsseinvlaggen, als presentje geschonken, om boven diens schip... "The Rising Sun" te voeren...

Oracle-ceo Larry Ellison stelt op de 14de JavaOne in San Francisco de aanwezige ontwikkelaars gerust en belooft nog meer investeringen in het Java-platform. De aangekondigde overname van Sun door Oracle moet de Java-wereld niet verontrusten. Ellison wees erop dat, op de Oracle sql-gesteunde database na, zowel Oracle's middleware als de herschreven applicaties voluit op Java steunen. "Kijk naar het verleden om de toekomst te kennen", klonk het, waarbij Ellison de verdiensten van James Gosling en de andere Java-ontwikkelaars bij Sun loofde. En: "Verwacht niet veel veranderingen, enkel meer investeringen en enthousiasme vanwege Oracle." Meer aankondigingen waren er niet, zij het dat er wel telefoons van Sun kunnen worden verwacht naar analogie met Google's Android. Voor Scott McNealy, voorzitter van Sun Microsystems, was het een emotioneel afscheid, waarin hij alle aanwezigen dankte en opmerkte dat er "geen omgeving is die (als Java) zo ver is gegaan en zo diep doorgedrongen, tot Mars en overal op aarde." Bij zijn "one final thank you to you all" brak zijn stem wat van emotie. De zaal gaf hem een staande ovatie. Eerder had McNealy 'Java' gespeld in scheepsseinvlaggen, als presentje geschonken, om boven diens schip... "The Rising Sun" te voeren...