Elon Musk: “Als je het bij Tesla niet haalt, ga je bij Apple werken”

Tesla-topman Elon Musk © Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Volgens Tesla-topman Elon Musk zijn de ingenieurs die overgestapt zijn naar Apple geen gemis voor het bedrijf. “Als je het bij Tesla niet haalt, ga je bij Apple werken”.

Dat Apple al langer met de productie van een auto bezig is, is een publiek geheim. Musk zei eerder dit jaar al dat het voor Tesla alleen goed was, zodat Tesla aan meer ingenieurs kon komen. Maar het lijkt eerder andersom te zijn, Apple neemt steeds meer mensen aan die voor Tesla gewerkt hebben. Toch maakt de Tesla-topman zich daar weinig zorgen om, schrijft VentureBeat.

Tesla’s begraafplaats

In een interview met het Duitse Handelsblatt zegt Musk dat de mensen die overstappen naar Apple, het bij Tesla niet haalden. “Apple heeft mensen aangenomen die wij ontslagen hebben. Wij zeggen altijd dat Apple ‘Tesla’s begraafplaats’ is. Als je het bij Tesla niet haalt, ga je bij Apple werken. Ik maak geen grapje.”

Op de vraag wat hij van het project van Apple vindt, antwoordde hij: “Het is goed dat Apple deze kant opgaat en er onderzoek naar doet. Maar auto’s zijn zeer complex in vergelijking tot het maken van een telefoon of smartwatch.

iPad Pro niet relevant genoeg

“Je kan niet naar een fabrikant als Foxconn (het bedrijf dat de iPhones maakt) gaan en zeggen: maak een auto voor me. Maar voor Apple is een auto wel volgende logische stap om eindelijk tot een significante innovatie te komen. Een nieuwe stylus of een grotere iPad zijn niet relevant genoeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content