Dat Apple al langer met de productie van een auto bezig is, is een publiek geheim. Musk zei eerder dit jaar al dat het voor Tesla alleen goed was, zodat Tesla aan meer ingenieurs kon komen. Maar het lijkt eerder andersom te zijn, Apple neemt steeds meer mensen aan die voor Tesla gewerkt hebben. Toch maakt de Tesla-topman zich daar weinig zorgen om, schrijft VentureBeat.

Tesla's begraafplaats

In een interview met het Duitse Handelsblatt zegt Musk dat de mensen die overstappen naar Apple, het bij Tesla niet haalden. "Apple heeft mensen aangenomen die wij ontslagen hebben. Wij zeggen altijd dat Apple 'Tesla's begraafplaats' is. Als je het bij Tesla niet haalt, ga je bij Apple werken. Ik maak geen grapje."

Op de vraag wat hij van het project van Apple vindt, antwoordde hij: "Het is goed dat Apple deze kant opgaat en er onderzoek naar doet. Maar auto's zijn zeer complex in vergelijking tot het maken van een telefoon of smartwatch."

iPad Pro niet relevant genoeg

"Je kan niet naar een fabrikant als Foxconn (het bedrijf dat de iPhones maakt) gaan en zeggen: maak een auto voor me. Maar voor Apple is een auto wel volgende logische stap om eindelijk tot een significante innovatie te komen. Een nieuwe stylus of een grotere iPad zijn niet relevant genoeg."

Dat Apple al langer met de productie van een auto bezig is, is een publiek geheim. Musk zei eerder dit jaar al dat het voor Tesla alleen goed was, zodat Tesla aan meer ingenieurs kon komen. Maar het lijkt eerder andersom te zijn, Apple neemt steeds meer mensen aan die voor Tesla gewerkt hebben. Toch maakt de Tesla-topman zich daar weinig zorgen om, schrijft VentureBeat.Tesla's begraafplaatsIn een interview met het Duitse Handelsblatt zegt Musk dat de mensen die overstappen naar Apple, het bij Tesla niet haalden. "Apple heeft mensen aangenomen die wij ontslagen hebben. Wij zeggen altijd dat Apple 'Tesla's begraafplaats' is. Als je het bij Tesla niet haalt, ga je bij Apple werken. Ik maak geen grapje."Op de vraag wat hij van het project van Apple vindt, antwoordde hij: "Het is goed dat Apple deze kant opgaat en er onderzoek naar doet. Maar auto's zijn zeer complex in vergelijking tot het maken van een telefoon of smartwatch."iPad Pro niet relevant genoeg"Je kan niet naar een fabrikant als Foxconn (het bedrijf dat de iPhones maakt) gaan en zeggen: maak een auto voor me. Maar voor Apple is een auto wel volgende logische stap om eindelijk tot een significante innovatie te komen. Een nieuwe stylus of een grotere iPad zijn niet relevant genoeg."