Het combineren van de elektrische autofabrikant en de maker van zonnepanelen is onderdeel van het 'masterplan' van Elon Musk. De miljardair is CEO van Tesla en voorzitter bij SolarCity. Daarnaast is hij bovendien de grootste aandeelhouder van beide bedrijven.

Het energie opwekken en de opslag in batterijen wil hij integreren. Daarvoor wil Tesla een 'mooi zonnedak-met-batterij-product lanceren dat gewoon werkt'. SolarCity is nu klaar om zonnepanelen op grote schaal te produceren en Tesla - dat dit weekend de Gigafactory opende - kan op grote schaal accu's maken. Daarom is het volgens Musk 'tijd om ze samen te brengen'.

(WK)

Het combineren van de elektrische autofabrikant en de maker van zonnepanelen is onderdeel van het 'masterplan' van Elon Musk. De miljardair is CEO van Tesla en voorzitter bij SolarCity. Daarnaast is hij bovendien de grootste aandeelhouder van beide bedrijven. Het energie opwekken en de opslag in batterijen wil hij integreren. Daarvoor wil Tesla een 'mooi zonnedak-met-batterij-product lanceren dat gewoon werkt'. SolarCity is nu klaar om zonnepanelen op grote schaal te produceren en Tesla - dat dit weekend de Gigafactory opende - kan op grote schaal accu's maken. Daarom is het volgens Musk 'tijd om ze samen te brengen'. (WK)