Daarmee bedoelt Musk dat de SEC vooral de belangen dient van shortsellers, mensen die speculeren op koersdalingen.

De beurstoezichthouder verweet Musk onlangs van fraude nadat hij op Twitter repte over een privatisering van Tesla en daarmee beleggers op het verkeerde been te zetten. Door het onderzoek van de SEC daalde de koers van de autobouwer, koren op de molen van shortsellers.

Problemen

Vorig weekend sloot Musk een schikking met de SEC, maar die moet nog worden goedgekeurd door de rechter. Eén van de voorwaarden is dat Tesla toezicht moet houden op de publieke uitingen van Musk, inclusief zijn tweets. Mogelijk kan deze nieuwe tweet Musk dus opnieuw problemen opleveren.

De koers van Tesla liep in de handel nabeurs wat terug na de tweet. Een woordvoerder van Tesla wilde niet op het bericht ingaan.

Daarmee bedoelt Musk dat de SEC vooral de belangen dient van shortsellers, mensen die speculeren op koersdalingen. De beurstoezichthouder verweet Musk onlangs van fraude nadat hij op Twitter repte over een privatisering van Tesla en daarmee beleggers op het verkeerde been te zetten. Door het onderzoek van de SEC daalde de koers van de autobouwer, koren op de molen van shortsellers.Vorig weekend sloot Musk een schikking met de SEC, maar die moet nog worden goedgekeurd door de rechter. Eén van de voorwaarden is dat Tesla toezicht moet houden op de publieke uitingen van Musk, inclusief zijn tweets. Mogelijk kan deze nieuwe tweet Musk dus opnieuw problemen opleveren.De koers van Tesla liep in de handel nabeurs wat terug na de tweet. Een woordvoerder van Tesla wilde niet op het bericht ingaan.