Volgens Oekraïne zijn de internetdiensten op verschillende plaatsen in het land verstoord door de Russische inval. Vooral in het oosten en het westen, waar hevig gevochten wordt, zijn er volgens waarnemers problemen met de verbinding. 'Terwijl u Mars probeert te koloniseren, probeert Rusland Oekraïne te bezetten', schreef vicepremier Fjodorov op Twitter aan Musk.

Meer ontvangers onderweg

'We vragen u Oekraïne te voorzien van Starlink-stations.' Bovendien riep Fjodorov Musk op om 'verstandige' Russen op te roepen om te protesteren. Musk reageerde daarop dat Starlink 'nu actief is in Oekraïne' en dat 'meer ontvangers onderweg zijn'.

Voor Starlink zijn geen grondkabels nodig omdat de dienst gebruikmaakt van satellieten. Wel is een ontvanger vereist. SpaceX heeft inmiddels 1.900 satellieten in een baan rond de aarde gebracht voor de dienst. Daarmee wil het bedrijf van Musk breedbandinternet kunnen aanbieden in afgelegen gebieden.

Volgens Oekraïne zijn de internetdiensten op verschillende plaatsen in het land verstoord door de Russische inval. Vooral in het oosten en het westen, waar hevig gevochten wordt, zijn er volgens waarnemers problemen met de verbinding. 'Terwijl u Mars probeert te koloniseren, probeert Rusland Oekraïne te bezetten', schreef vicepremier Fjodorov op Twitter aan Musk.'We vragen u Oekraïne te voorzien van Starlink-stations.' Bovendien riep Fjodorov Musk op om 'verstandige' Russen op te roepen om te protesteren. Musk reageerde daarop dat Starlink 'nu actief is in Oekraïne' en dat 'meer ontvangers onderweg zijn'.Voor Starlink zijn geen grondkabels nodig omdat de dienst gebruikmaakt van satellieten. Wel is een ontvanger vereist. SpaceX heeft inmiddels 1.900 satellieten in een baan rond de aarde gebracht voor de dienst. Daarmee wil het bedrijf van Musk breedbandinternet kunnen aanbieden in afgelegen gebieden.