Ruim 85 procent van de aandeelhouders stemde voor de fusie. De aandeelhouders van SolarCity keurden de overname al eerder goed.

Tesla kondigde onlangs zonnepanelen verwerkt in dakpannen aan. Die kunnen gezamenlijk met de Tesla Powerwall-thuisbatterij worden verkocht. Tesla-baas Elon Musk, die ook al een groot deel van SolarCity in handen had, zei kort na de aankondiging van de overname dat het dak van zonnepanelen zelfs goedkoper kan zijn dan een normaal dak.

Goedkoper en beter

'Onze stelling is: Wilt u een dak dat er beter uitziet dan een normaal dak, twee keer zo lang mee gaat, minder kost en stroom genereert?', zei Musk. 'Waarom zou je nog iets anders willen?'

Musk heeft als doel om ervoor te zorgen dat iedereen zijn eigen stroom kan opwekken en gebruiken. Dit doet hij door in te zetten op zonnepanelen, de opslag van energie en het gebruik van stroom in de auto's van de fabrikant.

Dak van zonnepanelen

Vorige maand presenteerde Tesla het dak gemaakt van zonnepanelen. De zonnepanelen zijn volledig geïntegreerd in de dakstructuur en dus amper zichtbaar. Over de prijs bestaat nog onduidelijkheid, maar de eerste panelen zouden al in de loop van volgend beschikbaar worden. Tesla mikt op een marktaandeel van zo'n 5 procent.

(ANP)

Ruim 85 procent van de aandeelhouders stemde voor de fusie. De aandeelhouders van SolarCity keurden de overname al eerder goed.Tesla kondigde onlangs zonnepanelen verwerkt in dakpannen aan. Die kunnen gezamenlijk met de Tesla Powerwall-thuisbatterij worden verkocht. Tesla-baas Elon Musk, die ook al een groot deel van SolarCity in handen had, zei kort na de aankondiging van de overname dat het dak van zonnepanelen zelfs goedkoper kan zijn dan een normaal dak.Goedkoper en beter'Onze stelling is: Wilt u een dak dat er beter uitziet dan een normaal dak, twee keer zo lang mee gaat, minder kost en stroom genereert?', zei Musk. 'Waarom zou je nog iets anders willen?'Musk heeft als doel om ervoor te zorgen dat iedereen zijn eigen stroom kan opwekken en gebruiken. Dit doet hij door in te zetten op zonnepanelen, de opslag van energie en het gebruik van stroom in de auto's van de fabrikant.Dak van zonnepanelenVorige maand presenteerde Tesla het dak gemaakt van zonnepanelen. De zonnepanelen zijn volledig geïntegreerd in de dakstructuur en dus amper zichtbaar. Over de prijs bestaat nog onduidelijkheid, maar de eerste panelen zouden al in de loop van volgend beschikbaar worden. Tesla mikt op een marktaandeel van zo'n 5 procent.(ANP)