Daarmee moeten de Model S en Model X in de P100D-variant hun ''volledige vermogen'' kwijt kunnen.

Verdere details zijn er niet bekend, maar de laatste update van de zogenaamde 'Ludicrous Mode' van de Model S P100D zorgde ervoor dat de auto van 0 naar 100 ging in 2,5 seconden. Daarmee is het de snelste wagen in productie ter wereld. In het verleden zijn er wel twee snellere auto's geweest (Ferrari's LaFerrari en Porsche's 918 Spyder), maar die twee wagens worden nu niet meer geproduceerd. Het zou kunnen dat Tesla straks de recordsnelheden van die wagens afpakt met een update van de software.

Musk prees op Twitter ook het volledig nieuwe glazen dak in de Model S. ''Het was moeilijk om te ontwikkelen, maar het geeft het interieur een geweldig gevoel.''

Toen iemand reageerde dat een dak uit zonnepanelen ideaal voor Tesla zou zijn voor plaatsen waar geen laadpalen zijn, reageerde Musk met 'zou dat niet interessant zijn?'. Hiermee lijkt hij te hinten op een mogelijke komst van zo'n baanbrekende stap voor elektrische auto's. Dat zou ervoor zorgen dat laadstations onnodig worden en een Tesla écht gratis kan rondrijden.

(ANP/WK)

Daarmee moeten de Model S en Model X in de P100D-variant hun ''volledige vermogen'' kwijt kunnen.Verdere details zijn er niet bekend, maar de laatste update van de zogenaamde 'Ludicrous Mode' van de Model S P100D zorgde ervoor dat de auto van 0 naar 100 ging in 2,5 seconden. Daarmee is het de snelste wagen in productie ter wereld. In het verleden zijn er wel twee snellere auto's geweest (Ferrari's LaFerrari en Porsche's 918 Spyder), maar die twee wagens worden nu niet meer geproduceerd. Het zou kunnen dat Tesla straks de recordsnelheden van die wagens afpakt met een update van de software.Musk prees op Twitter ook het volledig nieuwe glazen dak in de Model S. ''Het was moeilijk om te ontwikkelen, maar het geeft het interieur een geweldig gevoel.''Toen iemand reageerde dat een dak uit zonnepanelen ideaal voor Tesla zou zijn voor plaatsen waar geen laadpalen zijn, reageerde Musk met 'zou dat niet interessant zijn?'. Hiermee lijkt hij te hinten op een mogelijke komst van zo'n baanbrekende stap voor elektrische auto's. Dat zou ervoor zorgen dat laadstations onnodig worden en een Tesla écht gratis kan rondrijden.(ANP/WK)