Dat zei Elon Musk woensdag na bekendmaking van de kwartaalcijfers.

De automatische piloot werd in oktober goedgekeurd in Europa. Kort daarvoor kwam hij ook al beschikbaar in de VS. Met de automatische piloot kan de auto het stuur overnemen op snelwegen. Hij handhaaft zijn snelheid, houdt afstand, blijft binnen de baan en kan ook zelf van baan wisselen. Tesla wil wel dat de chauffeur zijn houden aan het stuur houdt, omdat de automatische piloot nog niet perfect is.

Maar ondanks dat Tesla dit benadrukte bij de introductie, doken er al snel filmpjes op waarbij mensen het stuur loslieten. De zelfrijdende functie bleek (in bepaalde omstandigheden) nog niet perfect. Mensen lieten het stuur bijvoorbeeld los op afritten, waarbij ze uiteindelijk zelf moesten ingrijpen.

"We ontmoedigen dit. Er zijn behoorlijk gekke filmpjes op Youtube te zien en dat is niet goed", aldus Musk. "We zullen extra beperkingen toevoegen aan de activatie van autopilot, zodat de kans dat mensen gekke dingen doen tot een minimum wordt beperkt."

Hij wijst er verder op dat het om een bètaversie van de automatische piloot gaat. Hij zit nog in een testfase. "Het systeem zal naar mate de tijd vordert leren, en dat is precies wat het aan het doen is. Het zal een stuk verfijnder aanvoelen binnen een paar maanden."

Dat zei Elon Musk woensdag na bekendmaking van de kwartaalcijfers.De automatische piloot werd in oktober goedgekeurd in Europa. Kort daarvoor kwam hij ook al beschikbaar in de VS. Met de automatische piloot kan de auto het stuur overnemen op snelwegen. Hij handhaaft zijn snelheid, houdt afstand, blijft binnen de baan en kan ook zelf van baan wisselen. Tesla wil wel dat de chauffeur zijn houden aan het stuur houdt, omdat de automatische piloot nog niet perfect is.Maar ondanks dat Tesla dit benadrukte bij de introductie, doken er al snel filmpjes op waarbij mensen het stuur loslieten. De zelfrijdende functie bleek (in bepaalde omstandigheden) nog niet perfect. Mensen lieten het stuur bijvoorbeeld los op afritten, waarbij ze uiteindelijk zelf moesten ingrijpen."We ontmoedigen dit. Er zijn behoorlijk gekke filmpjes op Youtube te zien en dat is niet goed", aldus Musk. "We zullen extra beperkingen toevoegen aan de activatie van autopilot, zodat de kans dat mensen gekke dingen doen tot een minimum wordt beperkt."Hij wijst er verder op dat het om een bètaversie van de automatische piloot gaat. Hij zit nog in een testfase. "Het systeem zal naar mate de tijd vordert leren, en dat is precies wat het aan het doen is. Het zal een stuk verfijnder aanvoelen binnen een paar maanden."