Musk kreeg vrijdag van de autoriteiten van Aladema County, waar zijn fabriek gevestigd is, te horen dat in de regio alleen essentiële activiteiten mogen heropgestart worden en dat Tesla niet aan die criteria voldoet. 'Dit is eerlijk gezegd de laatste druppel. Tesla zal zijn hoofdkantoor en toekomstige projecten onmiddellijk naar Texas/Nevada verplaatsen. Of we überhaupt nog enige productieactiviteit in Fremont behouden, zal afhangen van hoe Tesla in de toekomst wordt behandeld. Tesla is laatste nog overgebleven autofabrikant in Californië', reageerde de topman kwaad.

Musk gaat de beslissing voor de rechter aanvechten. Zaterdag werden daarvoor de juiste papieren gedeponeerd bij de federale rechtbank voor noord-Californië.

De burgemeester van het nabijgelegen Palo Alto, waar het hoofdkantoor van Tesla staat, mengde zich op Twitter ook nog even in de discussie. 'Ik zou heel verdrietig en teleurgesteld zijn als Tesla Palo Alto verlaat. ... Ik ben graag bereid te helpen @elonmusk.'

Musk staat erom bekend met zijn bizarre en eigenzinnige tweets ophef en verwarring te veroorzaken. Vorige week nog kelderde hij met een vreemd bericht op Twitter de beurskoers van zijn bedrijf door de boodschap de wereld in te sturen dat de aandelenprijs van Tesla naar zijn mening te hoog is.

Musk kreeg vrijdag van de autoriteiten van Aladema County, waar zijn fabriek gevestigd is, te horen dat in de regio alleen essentiële activiteiten mogen heropgestart worden en dat Tesla niet aan die criteria voldoet. 'Dit is eerlijk gezegd de laatste druppel. Tesla zal zijn hoofdkantoor en toekomstige projecten onmiddellijk naar Texas/Nevada verplaatsen. Of we überhaupt nog enige productieactiviteit in Fremont behouden, zal afhangen van hoe Tesla in de toekomst wordt behandeld. Tesla is laatste nog overgebleven autofabrikant in Californië', reageerde de topman kwaad. Musk gaat de beslissing voor de rechter aanvechten. Zaterdag werden daarvoor de juiste papieren gedeponeerd bij de federale rechtbank voor noord-Californië.De burgemeester van het nabijgelegen Palo Alto, waar het hoofdkantoor van Tesla staat, mengde zich op Twitter ook nog even in de discussie. 'Ik zou heel verdrietig en teleurgesteld zijn als Tesla Palo Alto verlaat. ... Ik ben graag bereid te helpen @elonmusk.'Musk staat erom bekend met zijn bizarre en eigenzinnige tweets ophef en verwarring te veroorzaken. Vorige week nog kelderde hij met een vreemd bericht op Twitter de beurskoers van zijn bedrijf door de boodschap de wereld in te sturen dat de aandelenprijs van Tesla naar zijn mening te hoog is.