Rond de overname werd al een tijd gespeculeerd. Hoeveel Elsevier betaalt voor het bedrijf is officieel niet bekend maar volgens Techcrunch zou het om zo'n vijftig miljoen dollar gaan. De vijftig werknemers van het bedrijf blijven gewoon in dienst.

Mendeley werd eind 2007 opgericht en maakt software om pdf's te beheren. Ook is er een online sociaal netwerk voor onderzoekers waar ze gegevens kunnen bewaren en uitwisselen. In totaal heeft het bedrijf 2,3 miljoen gebruikers.

In 2009 won Mendeley nog de web 2.0 conferentie Plugg. Toen omschreef het bedrijf zich als een 'last.fm voor academische papers'

In een mededeling op zijn website zegt Elsevier dat het Mendeley ruimte wil geven voor zijn eigen ontwikkelingen. Er komen wel integraties tussen producten van de twee, maar bestaande producten worden niet samengevoegd.

Rond de overname werd al een tijd gespeculeerd. Hoeveel Elsevier betaalt voor het bedrijf is officieel niet bekend maar volgens Techcrunch zou het om zo'n vijftig miljoen dollar gaan. De vijftig werknemers van het bedrijf blijven gewoon in dienst.Mendeley werd eind 2007 opgericht en maakt software om pdf's te beheren. Ook is er een online sociaal netwerk voor onderzoekers waar ze gegevens kunnen bewaren en uitwisselen. In totaal heeft het bedrijf 2,3 miljoen gebruikers.In 2009 won Mendeley nog de web 2.0 conferentie Plugg. Toen omschreef het bedrijf zich als een 'last.fm voor academische papers'In een mededeling op zijn website zegt Elsevier dat het Mendeley ruimte wil geven voor zijn eigen ontwikkelingen. Er komen wel integraties tussen producten van de twee, maar bestaande producten worden niet samengevoegd.