Joe Tucci, ceo van opslagspecialist EMC, zegt eind 2012 te stoppen als ceo, omdat hij dan 65 jaar wordt. Hij wordt dan voor twee jaar lid van het bestuur van EMC als zijn opvolger zich moet inwerken. Tucci zegt dat in een gesprek met de krant The Wall Street Journal.

Tucci blijft actief op de achtergrond. Zo wil hij een klankbord zijn voor zijn opvolger en helpen bij overnames. Bovendien wil Tucci een betere verkoop van EMC's oplossingen stimuleren.

Er staan diverse topmanagers bij dataopslagbedrijf EMC klaar om ceo Joe Tucci op te volgen wanneer hij in 2012 met pensioen gaat. Dat zijn onder andere coo Pat Gelsinger en cfo David Goulden. De nieuwe ceo moet een groeiend bedrijf gaan leiden dat tegenwoordig meer doet dan alleen maar dataopslag. Andere beschikbare kandidaten zijn Compaq-veteraan Howard Elias en Paul Maritz, ceo van VMware, zo meldt nieuwsdienst Bloomberg. VMware werd in 2003 door EMC overgenomen, maar Paul Maritz zou geen interesse hebben om ceo van EMC te worden.

Goulden werkt inmiddels negen jaar bij EMC en is een vertrouweling van Joe Tucci. Goulden en Tucci werkten eerder samen bij ict-bedrijf Wang. Gelsinger is sinds september 2010 aan de slag bij EMC. Voorheen was hij mededirecteur van Intel's Digital Enterprise Group. Gelsinger werd toen al genoemd als mogelijke opvolger van Intel's ceo Paul Otellini, die binnen vijf jaar met pensioen gaat. Bij Intel zorgde Gelsinger voor nauwere banden met EMC en VMware.

In samenwerking met Computable

Joe Tucci, ceo van opslagspecialist EMC, zegt eind 2012 te stoppen als ceo, omdat hij dan 65 jaar wordt. Hij wordt dan voor twee jaar lid van het bestuur van EMC als zijn opvolger zich moet inwerken. Tucci zegt dat in een gesprek met de krant The Wall Street Journal. Tucci blijft actief op de achtergrond. Zo wil hij een klankbord zijn voor zijn opvolger en helpen bij overnames. Bovendien wil Tucci een betere verkoop van EMC's oplossingen stimuleren. Er staan diverse topmanagers bij dataopslagbedrijf EMC klaar om ceo Joe Tucci op te volgen wanneer hij in 2012 met pensioen gaat. Dat zijn onder andere coo Pat Gelsinger en cfo David Goulden. De nieuwe ceo moet een groeiend bedrijf gaan leiden dat tegenwoordig meer doet dan alleen maar dataopslag. Andere beschikbare kandidaten zijn Compaq-veteraan Howard Elias en Paul Maritz, ceo van VMware, zo meldt nieuwsdienst Bloomberg. VMware werd in 2003 door EMC overgenomen, maar Paul Maritz zou geen interesse hebben om ceo van EMC te worden. Goulden werkt inmiddels negen jaar bij EMC en is een vertrouweling van Joe Tucci. Goulden en Tucci werkten eerder samen bij ict-bedrijf Wang. Gelsinger is sinds september 2010 aan de slag bij EMC. Voorheen was hij mededirecteur van Intel's Digital Enterprise Group. Gelsinger werd toen al genoemd als mogelijke opvolger van Intel's ceo Paul Otellini, die binnen vijf jaar met pensioen gaat. Bij Intel zorgde Gelsinger voor nauwere banden met EMC en VMware. In samenwerking met Computable