40 miljoen pagina's, goed voor 2,8 petabyte aan data.

De bibliotheek van het Vaticaan bestaat al sinds 1475 maar de verzamelde werken gaan veel verder terug. Zo dateert een van de oudste manuscripten, afkomstig uit de Griekse bijbel, uit de 4e eeuw.

De bedoeling is dat de documenten na hun digitalisatie gratis beschikbaar worden voor het grote publiek. Zo kunnen ze worden geraadpleegd door iedereen, zonder dat er een risico ontstaat dat de fysieke stukken beschadigd raken.

Het project past in het Information Heritage Initiative van EMC en zal worden uitgevoerd in samenwerking met EMC's systems integrator partner Dedagroup. Eerder digitaliseerde het storagebedrijf onder meer al de JFK Library in Boston.

40 miljoen pagina's, goed voor 2,8 petabyte aan data.De bibliotheek van het Vaticaan bestaat al sinds 1475 maar de verzamelde werken gaan veel verder terug. Zo dateert een van de oudste manuscripten, afkomstig uit de Griekse bijbel, uit de 4e eeuw.De bedoeling is dat de documenten na hun digitalisatie gratis beschikbaar worden voor het grote publiek. Zo kunnen ze worden geraadpleegd door iedereen, zonder dat er een risico ontstaat dat de fysieke stukken beschadigd raken.Het project past in het Information Heritage Initiative van EMC en zal worden uitgevoerd in samenwerking met EMC's systems integrator partner Dedagroup. Eerder digitaliseerde het storagebedrijf onder meer al de JFK Library in Boston.