EMC neemt Greenplum over

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

EMC neemt data warehousing specialist Greenplum over.

Storagespecialist EMC neemt het Californische Greenplum over dat innovatieve data warehousing diensten levert.

EMC heeft alweer een overname beet: de zevende sinds 2009. Met Greenplum haalt EMC een aanbieder van data warehousing diensten binnen die zichzelf omschrijft als een enabler voor ‘big data’ clouds en self-service analytics. Eenmaal de acquisitie afgerond is, wil EMC de technologie gaan gebruiken als fundament van een nieuwe ‘data computing’ productendivisie.

Greenplum klinkt misschien bij velen onbekend in de oren, maar wordt door Gartner wel omschreven als een ‘visionary leader’ in het magische kwadrant voor ‘data warehouse database management systems’. Door een ‘massively parallel processing’ architectuur kan Greenplum 10 to 100 maal performanter werken dan traditionele database software én aan een lagere kostprijs. Belangrijke klanten zijn onder meer Nasdaq, Euronext, Skype, T-Mobile en Fox Interactive Media.

Financiële details werden niet vrijgegeven, behalve dat EMC de transactie volledig in cash regelt. In het derde kwartaal hoopt EMC de deal helemaal rond te hebben, waarna Bill Cook de lead over de nieuwe productendivisie zal nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content