Storagereus EMC neemt sectorgenoot Isilon over voor 2,25 miljard dollar.

EMC betaalt 33,85 dollar per aandeel, zodat de totale overnameprijs oploopt tot ongeveer 2,25 miljard dollar. Het beursgenoteerde Isilon is gespecialiseerd in wat het noemt 'schaalbare NAS-technologie' (network attached storage).

EMC ziet naar eigen zeggen in de technologie van Isilon een aanvulling voor zijn EMC Atmos-systeem om een via het internet toegankelijke opslaginfrastructuur aan te bieden die enorme hoeveelheden gegevens kan beheren. EMC wil met de overname zijn positie in de groeiende markt van cloud computing verder verstevigen. Midden 2012 zou EMC met Atmos en Isilon samen een omzet van 1 miljard dollar moeten genereren.

EMC was volgens Amerikaanse media al langer geïnteresseerd in Isilon, dat al een tijdje in de etalage stond. Ook Dell werd al met Isilon gelinkt, na het 3Par-débacle.

Het is de tweede overname op korte tijd voor EMC. Vorige week nam het al Bus-Tech over voor een niet nader genoemd bedrag. Bus-Tech levert virtuele tape library (vlt)-oplossingen.

Storagereus EMC neemt sectorgenoot Isilon over voor 2,25 miljard dollar. EMC betaalt 33,85 dollar per aandeel, zodat de totale overnameprijs oploopt tot ongeveer 2,25 miljard dollar. Het beursgenoteerde Isilon is gespecialiseerd in wat het noemt 'schaalbare NAS-technologie' (network attached storage). EMC ziet naar eigen zeggen in de technologie van Isilon een aanvulling voor zijn EMC Atmos-systeem om een via het internet toegankelijke opslaginfrastructuur aan te bieden die enorme hoeveelheden gegevens kan beheren. EMC wil met de overname zijn positie in de groeiende markt van cloud computing verder verstevigen. Midden 2012 zou EMC met Atmos en Isilon samen een omzet van 1 miljard dollar moeten genereren. EMC was volgens Amerikaanse media al langer geïnteresseerd in Isilon, dat al een tijdje in de etalage stond. Ook Dell werd al met Isilon gelinkt, na het 3Par-débacle. Het is de tweede overname op korte tijd voor EMC. Vorige week nam het al Bus-Tech over voor een niet nader genoemd bedrag. Bus-Tech levert virtuele tape library (vlt)-oplossingen.