Niet meer weg te denken uit het internet- en gsm-verkeer, viert het emoticon woensdag zijn 30ste verjaardag. Officieel geldt professor Scott E. Fahlman van de Carnegie Mellon University in Pittsburgh als de eerste die een smiley gebruikte.

In een interne elektronische boodschap aan zijn studenten hanteerde hij op 19 september 1982 een dubbelpunt, streep en naar rechts afbuigend haakje als een manier om humor aan zijn boodschap toe te voegen.

Ook bedacht de man dubbelpunt, streep en naar links buigend haakje om aan te geven dat iets niet zo leuk was.

Intussen zijn er emoticons van alle slag en soort zoals B-) dat een zonnebrildrager aanduidt. Naast emoticons zijn er ondertussen ook welbekende afkortingen op het Net en in de gsm-taal zoals "lol" (Luid Lachend) en "omg" (Oh Mijn God).

Bron: Belga

Niet meer weg te denken uit het internet- en gsm-verkeer, viert het emoticon woensdag zijn 30ste verjaardag. Officieel geldt professor Scott E. Fahlman van de Carnegie Mellon University in Pittsburgh als de eerste die een smiley gebruikte. In een interne elektronische boodschap aan zijn studenten hanteerde hij op 19 september 1982 een dubbelpunt, streep en naar rechts afbuigend haakje als een manier om humor aan zijn boodschap toe te voegen. Ook bedacht de man dubbelpunt, streep en naar links buigend haakje om aan te geven dat iets niet zo leuk was. Intussen zijn er emoticons van alle slag en soort zoals B-) dat een zonnebrildrager aanduidt. Naast emoticons zijn er ondertussen ook welbekende afkortingen op het Net en in de gsm-taal zoals "lol" (Luid Lachend) en "omg" (Oh Mijn God). Bron: Belga