Met Georges Leekens, bondscoach van de Rode Duivels, als ambassadeur lanceert Emporia een nieuw gamma gsm's voor oude(re) mensen.

Het Oostenrijkse Emporia is beslist niet rancuneus, aangezien het de coach van de nationale Belgische voetbalploeg koos voor de lanceringscampagne van nieuwe mobiele toestellen (voor de voetbalanalfabeten: Oostenrijk zit in de zelfde kwalificatiegroep als België voor het EK 2012). Het bedrijf, dat 7 jaar geleden werd opgericht, specialiseert zich in mobiele telefoons voor senioren. Met groot succes, want het bedrijf zag z'n omzet van 2009 - 50 miljoen euro - verdubbelen tot 100 miljoen euro in 2010. In ons land verkocht het bedrijf naar eigen zeggen 15.000 toestellen in exclusief partnership met Belgacom.

Vanaf midden-mei lanceert het bedrijf in België de GSM Essence, een mobiele telefoon die "ontwikkeld werd in functie van de eisen van oudere mensen", zegt Véronique Adrians, de nieuwe directrice van Emporia Belgium (ex-Samsung, Sagem en ZTE). Het toestel heeft een leesbaarder scherm, grote toetsen, 4 toetsen aan de zijkant voor basisfuncties, een hogere autonomie en een cradle om het apparaat in op te laden of het handsfree te gebruiken.

Het bedrijf hoopt per jaar zo'n 2000 à 3000 exemplaren te verkopen van dat nieuwe model. Emporia blijft trouwens een ook een systeem aanbieden dat een horloge linkt aan een gsm en dat dient om de hulpdiensten te bellen (een grote knop op het horloge zorgt ervoor dat het toestel onmiddellijk naar een noodnummer belt).

Met Georges Leekens, bondscoach van de Rode Duivels, als ambassadeur lanceert Emporia een nieuw gamma gsm's voor oude(re) mensen. Het Oostenrijkse Emporia is beslist niet rancuneus, aangezien het de coach van de nationale Belgische voetbalploeg koos voor de lanceringscampagne van nieuwe mobiele toestellen (voor de voetbalanalfabeten: Oostenrijk zit in de zelfde kwalificatiegroep als België voor het EK 2012). Het bedrijf, dat 7 jaar geleden werd opgericht, specialiseert zich in mobiele telefoons voor senioren. Met groot succes, want het bedrijf zag z'n omzet van 2009 - 50 miljoen euro - verdubbelen tot 100 miljoen euro in 2010. In ons land verkocht het bedrijf naar eigen zeggen 15.000 toestellen in exclusief partnership met Belgacom. Vanaf midden-mei lanceert het bedrijf in België de GSM Essence, een mobiele telefoon die "ontwikkeld werd in functie van de eisen van oudere mensen", zegt Véronique Adrians, de nieuwe directrice van Emporia Belgium (ex-Samsung, Sagem en ZTE). Het toestel heeft een leesbaarder scherm, grote toetsen, 4 toetsen aan de zijkant voor basisfuncties, een hogere autonomie en een cradle om het apparaat in op te laden of het handsfree te gebruiken. Het bedrijf hoopt per jaar zo'n 2000 à 3000 exemplaren te verkopen van dat nieuwe model. Emporia blijft trouwens een ook een systeem aanbieden dat een horloge linkt aan een gsm en dat dient om de hulpdiensten te bellen (een grote knop op het horloge zorgt ervoor dat het toestel onmiddellijk naar een noodnummer belt).