Energiekosten lopen bij de meeste it-verantwoordelijken op tot een kwart van de it-budgetten. Vandaar dat energie-efficiëntie op nummer één staat bij de eisen bij nieuwe it-investeringen.

Dat concludeert netwerkoplossingenbedrijf Brocade uit een bevraging van 1050 it-beslissers wereldwijd. 80 procent van hen geeft aan dat hun bedrijf tot een kwart van het it-budget spendeert aan energiegerelateerde kosten. Brocade noemt dat een 'bewustwording', want vorig jaar was dat nog maar 44 procent. Meer dan de helft van de respondenten zegt onder stijgende druk te staan om het energieverbruik van het bedrijf mee naar beneden te helpen brengen.

Goed nieuws uit het onderzoek is dat energie-efficiëntie de belangrijkste eis is bij nieuwe it-investeringen. Interoperabiliteit staat op twee, gevolgd door prestatie, prijs en erkenning van het merk. Minder mooi is dat energie-efficiënte producten ironisch genoeg vaak meer kosten, dat haalbare oplossingen niet vaak gebonden worden en dat het aan steun ontbreekt bij het management.

Problematisch bijvoorbeeld om tot een oplossing voor het energievraagstuk te komen, is volgens het onderzoek dat it-management en facilities management zelden gecoördineerd samenwerken. Dat is nodig omdat vaak facilities management wel instaat voor het energiebudget, terwijl it het eigen energieverbruik zelden evalueert.

Energiekosten lopen bij de meeste it-verantwoordelijken op tot een kwart van de it-budgetten. Vandaar dat energie-efficiëntie op nummer één staat bij de eisen bij nieuwe it-investeringen. Dat concludeert netwerkoplossingenbedrijf Brocade uit een bevraging van 1050 it-beslissers wereldwijd. 80 procent van hen geeft aan dat hun bedrijf tot een kwart van het it-budget spendeert aan energiegerelateerde kosten. Brocade noemt dat een 'bewustwording', want vorig jaar was dat nog maar 44 procent. Meer dan de helft van de respondenten zegt onder stijgende druk te staan om het energieverbruik van het bedrijf mee naar beneden te helpen brengen. Goed nieuws uit het onderzoek is dat energie-efficiëntie de belangrijkste eis is bij nieuwe it-investeringen. Interoperabiliteit staat op twee, gevolgd door prestatie, prijs en erkenning van het merk. Minder mooi is dat energie-efficiënte producten ironisch genoeg vaak meer kosten, dat haalbare oplossingen niet vaak gebonden worden en dat het aan steun ontbreekt bij het management. Problematisch bijvoorbeeld om tot een oplossing voor het energievraagstuk te komen, is volgens het onderzoek dat it-management en facilities management zelden gecoördineerd samenwerken. Dat is nodig omdat vaak facilities management wel instaat voor het energiebudget, terwijl it het eigen energieverbruik zelden evalueert.