Het Europese 'cybersecurityagentschap' Enisa biedt bedrijven een checklist om de securityrisico's van cloud computing in te schatten.

Het European Network & Information Security Agency (Enisa) biedt in zijn nieuwste rapport 'Cloud computing. Benefits, riskes and recommendations for information security' een kijk op de securitymogelijkheden en -dreigingen van cloud computing. Daarvoor werd een reeks bedrijven bevraagd over hun zorgen rond de security van cloud computing. Daarna werd in samenwerking met experten uit de industrie onder meer een checklist van aandachtspunten opgesteld.

Bedrijven kunnen aan de hand de voorgestelde contracten van cloud leveranciers toetsen aan 35 mogelijke risico's. De studie biedt ook aanbevelingen en 'use case' scenario's (ook voor kmo's). Daarbij wijst het rapport naast de economische voordelen ook op de mogelijkheden die cloud computing biedt voor meer security. Zo kan een bedrijf in de cloud ook securitydiensten vinden, zowel voor dagelijks gebruik als in noodgevallen.

Het rapport kan worden gedownload op [de website van Enisa].

Het Europese 'cybersecurityagentschap' Enisa biedt bedrijven een checklist om de securityrisico's van cloud computing in te schatten. Het European Network & Information Security Agency (Enisa) biedt in zijn nieuwste rapport 'Cloud computing. Benefits, riskes and recommendations for information security' een kijk op de securitymogelijkheden en -dreigingen van cloud computing. Daarvoor werd een reeks bedrijven bevraagd over hun zorgen rond de security van cloud computing. Daarna werd in samenwerking met experten uit de industrie onder meer een checklist van aandachtspunten opgesteld. Bedrijven kunnen aan de hand de voorgestelde contracten van cloud leveranciers toetsen aan 35 mogelijke risico's. De studie biedt ook aanbevelingen en 'use case' scenario's (ook voor kmo's). Daarbij wijst het rapport naast de economische voordelen ook op de mogelijkheden die cloud computing biedt voor meer security. Zo kan een bedrijf in de cloud ook securitydiensten vinden, zowel voor dagelijks gebruik als in noodgevallen. Het rapport kan worden gedownload op [de website van Enisa].