Daar waar de volledige Siemens Belux-groep erg sterk presteert, moeten de ict-activiteiten (Siemens IT Solutions & Services en Siemens Enterprise Communications) nog op kruissnelheid komen. De omzet van beide entiteiten daalt, al zijn ze winstgevend.

Om misverstanden te vermijden: Siemens Belux doet het erg goed in de jaarresultaten van 2007. De omzet steeg met 3 procent tot 1,21 miljard euro. Dat ondanks de verkoop van de telecomactiviteiten aan Nokia Siemens Networks. Mocht die activiteit buiten beschouwing gelaten worden, dan stijgt de omzet met 17,9 procent. De winst van de groep piekt stevig, van 22,3 miljoen euro ging ze naar 137,7 miljoen euro. Dat natuurlijk ook dankzij de eenmalige inkomsten uit de verkoop van de telecomactiviteiten, die meespelen voor 61,9 miljoen euro. Ook de notionele intrestaftrek had een gunstige invloed van 4,5 miljoen euro op de winst. Er werken nu in totaal 2821 mensen bij Siemens Belux.

Bij de verschillende juridische entiteiten van de groep valt het op dat enkel de ict-activiteiten niet groeien. Dat zijn in het bijzonder enerzijds Siemens IT Solutions & Services (het vroegere SBS), dat zich specialiseert in outsourcing en it-diensten, en anderzijds Siemens Enterprise Communications, dat bedrijfscommunicatieoplossingen aanbiedt.

Siemens IT Solutions & Services draaide een omzet van 83 miljoen euro, 13,5 procent lager dan vorig jaar. Dat ligt grotendeels aan de verkoop van de afdeling Product Related Services aan Fujitsu Siemens Computers. De entiteit maakte - in tegenstelling tot vorig jaar - wel winst: 6,5 miljoen euro.

Siemens Enterprise Communications zag z'n omzet dalen met 8,1 procent tot 144,2 miljoen euro, maar maakte 3,7 miljoen euro winst. De afdeling maakt nu nog deel uit van Siemens Belux, maar op internationaal niveau is er sprake van een 'partnership met derden'. Dit boekjaar verwacht het bedrijf een akkoord.

Daar waar de volledige Siemens Belux-groep erg sterk presteert, moeten de ict-activiteiten (Siemens IT Solutions & Services en Siemens Enterprise Communications) nog op kruissnelheid komen. De omzet van beide entiteiten daalt, al zijn ze winstgevend. Om misverstanden te vermijden: Siemens Belux doet het erg goed in de jaarresultaten van 2007. De omzet steeg met 3 procent tot 1,21 miljard euro. Dat ondanks de verkoop van de telecomactiviteiten aan Nokia Siemens Networks. Mocht die activiteit buiten beschouwing gelaten worden, dan stijgt de omzet met 17,9 procent. De winst van de groep piekt stevig, van 22,3 miljoen euro ging ze naar 137,7 miljoen euro. Dat natuurlijk ook dankzij de eenmalige inkomsten uit de verkoop van de telecomactiviteiten, die meespelen voor 61,9 miljoen euro. Ook de notionele intrestaftrek had een gunstige invloed van 4,5 miljoen euro op de winst. Er werken nu in totaal 2821 mensen bij Siemens Belux. Bij de verschillende juridische entiteiten van de groep valt het op dat enkel de ict-activiteiten niet groeien. Dat zijn in het bijzonder enerzijds Siemens IT Solutions & Services (het vroegere SBS), dat zich specialiseert in outsourcing en it-diensten, en anderzijds Siemens Enterprise Communications, dat bedrijfscommunicatieoplossingen aanbiedt. Siemens IT Solutions & Services draaide een omzet van 83 miljoen euro, 13,5 procent lager dan vorig jaar. Dat ligt grotendeels aan de verkoop van de afdeling Product Related Services aan Fujitsu Siemens Computers. De entiteit maakte - in tegenstelling tot vorig jaar - wel winst: 6,5 miljoen euro. Siemens Enterprise Communications zag z'n omzet dalen met 8,1 procent tot 144,2 miljoen euro, maar maakte 3,7 miljoen euro winst. De afdeling maakt nu nog deel uit van Siemens Belux, maar op internationaal niveau is er sprake van een 'partnership met derden'. Dit boekjaar verwacht het bedrijf een akkoord.