Enkel Mobistar mag iPhone 5S met 64GB blijven verkopen, resellers vallen uit de boot

© Apple
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Dankzij een exclusiviteitscontract met Apple zou Mobistar als enige de 64GB-versie van de iPhone 5S mogen blijven verkopen, terwijl Apple resellers het model niet meer kunnen bestellen.

De voorraden van de iPhone 5S met 64GB slinken; vele Belgische Apple-resellers hebben het model niet meer in stock. Sterker nog: ze zouden geen nieuwe exemplaren meer mógen bestellen en verkopen.

Exclusiviteitscontract

De website Apple Nieuws Vlaanderen denkt de reden te kennen: een exclusiviteitscontract tussen Apple en Mobistar, dat de telecomoperator binnenkort het alleenrecht geeft het betreffende iPhone-model te blijven verkopen.

De website baseert zich op verhalen van anonieme bronnen bij resellers, die bevestigen dat ze geen iPhone 5S met 64 GB meer kunnen bestellen. Mobistar wenste niet te reageren op de onthullingen van Apple Nieuws Vlaanderen.

‘Apple bevoordeelt Mobistar ook over 4G’

Eerder zou het partnerschap tussen Apple en Mobistar er ook al voor gezorgd hebben dat de 4G-netwerken van Base en Proximus op de iPhone 5, 5S en 5C geblokkeerd worden. Base en Proximus krijgen al maandenlang geen 4G-certificatie van Apple, terwijl Mobistar dit wél al een hele tijd heeft. Volgens Base vertraagt Apple het certificeringsproces met opzet, om zijn commerciële partner Mobistar te beschermen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content