De antivirussoftware van de groep heeft goed gewerkt waardoor de aanval snel opgemerkt is. "De nodige maatregelen zijn genomen om de schade voor de medewerkers en de klanten te beperken", verklaart Deleul. De impact van de aanval wordt nog in kaart gebracht, klinkt het.

Een zeer beperkt aantal winkels moest de deuren sluiten omdat ze geen toegang meer hebben tot het netwerk waardoor de kassa's niet werken. Het gaat om "minder dan tien winkels" op een totaal van 250. De gesloten filialen zullen overgeschakeld worden op een ander systeem zodat ze snel opnieuw open kunnen

Vrijdagochtend lijken de problemen nog niet helemaal opgelost. Zo is de website van de winkels momenteel nog onbereikbaar.

Update 29/05, 16u45

Woordvoerster Stéphanie Deleul laat weten dat alle winkels ondertussen wel weer de deuren geopend hebben. Over de omvang en aard van de aanval kan Deleul nog niks kwijt: "Het onderzoek loopt nog".

De antivirussoftware van de groep heeft goed gewerkt waardoor de aanval snel opgemerkt is. "De nodige maatregelen zijn genomen om de schade voor de medewerkers en de klanten te beperken", verklaart Deleul. De impact van de aanval wordt nog in kaart gebracht, klinkt het.Een zeer beperkt aantal winkels moest de deuren sluiten omdat ze geen toegang meer hebben tot het netwerk waardoor de kassa's niet werken. Het gaat om "minder dan tien winkels" op een totaal van 250. De gesloten filialen zullen overgeschakeld worden op een ander systeem zodat ze snel opnieuw open kunnenVrijdagochtend lijken de problemen nog niet helemaal opgelost. Zo is de website van de winkels momenteel nog onbereikbaar.Update 29/05, 16u45Woordvoerster Stéphanie Deleul laat weten dat alle winkels ondertussen wel weer de deuren geopend hebben. Over de omvang en aard van de aanval kan Deleul nog niks kwijt: "Het onderzoek loopt nog".