Namen en e-mailadressen van mogelijk honderdduizenden mensen zijn gelekt na een hack bij Epsilon. Dat Amerikaanse bedrijf is de grootste e-mailmarketeer ter wereld, met 40 miljard e-mails per jaar en 2500 klanten. Het zou, aldus persagentschap Reuters, om één van de grootste datadiefstallen ooit gaan. Epsilon zelf wil niet zeggen over hoeveel gestolen e-mailadressen of getroffen het gaat.

Vrijdagavond maakte Epsilon de inbraak bekend. De lijst van grote bedrijven wiens klantennamen en -e-mailadressen in handen vielen van de cybercriminelen is lang en groeit nog steeds, met onder meer Citigroup, Tivo, US Bank, JPMorgan Chase & Co, Walgreens, McKinsey, ... Het gaat niet om creditcard- of andere financiële gegevens, maar met de gestolen data kunnen de dieven wel een zeer gerichte en massale spam- of phishingaanval uitvoeren om alsnog extra persoonlijke informatie te achterhalen.

Tal van getroffen bedrijven hebben hun klanten al gewaarschuwd niet op links in mails van onbekende afzenders te klikken.

Namen en e-mailadressen van mogelijk honderdduizenden mensen zijn gelekt na een hack bij Epsilon. Dat Amerikaanse bedrijf is de grootste e-mailmarketeer ter wereld, met 40 miljard e-mails per jaar en 2500 klanten. Het zou, aldus persagentschap Reuters, om één van de grootste datadiefstallen ooit gaan. Epsilon zelf wil niet zeggen over hoeveel gestolen e-mailadressen of getroffen het gaat. Vrijdagavond maakte Epsilon de inbraak bekend. De lijst van grote bedrijven wiens klantennamen en -e-mailadressen in handen vielen van de cybercriminelen is lang en groeit nog steeds, met onder meer Citigroup, Tivo, US Bank, JPMorgan Chase & Co, Walgreens, McKinsey, ... Het gaat niet om creditcard- of andere financiële gegevens, maar met de gestolen data kunnen de dieven wel een zeer gerichte en massale spam- of phishingaanval uitvoeren om alsnog extra persoonlijke informatie te achterhalen. Tal van getroffen bedrijven hebben hun klanten al gewaarschuwd niet op links in mails van onbekende afzenders te klikken.